Kokoontumisrajoitukset päättymässä myös Uudellamaalla


Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei tuoreimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Asiasta tiedotettiin perjantaina. Nykyinen rajoituspäätös on voimassa syyskuun loppuun. Sen jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia.

Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtaman alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuoreen arvion mukaan kokoontumisrajoituksia ei ole alueella enää lokakuussa välttämätöntä jatkaa. Vastaavaan arvioon päätyi myös pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kuluneen viikon tiistaina.

Epidemiatilannetta kuitenkin seurataan ja arvioidaan myös jatkossa alueellisissa koronakoordinaatioryhmissä. Kunnat ja aluehallintovirasto voivat määrätä kokoontumisrajoituksia omalle alueelleen, jos epidemiatilanne heikentyy paikallisesti.

Koko Suomessa on edelleen voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset. Ne ovat voimassa ilman erillisiä viranomaispäätöksiä mm. kaupoissa, kauppakeskuksissa, liikuntatiloissa, museoissa, teattereissa ja kirjastoissa. Tällä hetkellä vaatimukset ovat voimassa vuoden loppuun asti.

Ravintoloissa on noudatettava aukiolo- ja anniskeluaikojen ja asiakasmäärien rajaamisen lisäksi samoja hygieniavaatimuksia kuin muissa asiakastiloissa. Alueellisista ravintolarajoituksista päättää hallitus.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ