Etelä-Uusimaa

Oy Daniek Ab vuoden yrittäjä Raaseporissa


Mats, Kjell ja Kim Danielsson. (Arkistokuva)

Raaseporin Yrittäjät ry. on valinnut vuoden yrittäjäksi Oy Daniek Ab:n ja Tammisaaren Rengasmarketin. Valintaa perustellaan jo yli 30 vuotta jatkuneella toiminnalla ja jatkuvalla toiminnan kehittämisellä.

Yrittäjäyhdistys toteaa myös, että sukupolvenvaihdos vietiin yrityksessä läpi kunnialla, ja se on panostanut myös henkilökunnan hyvinvointiin. Lisäksi yritys työllistää nuoria sesonkiaikoina erilaisissa tehtävissä.

Kjell Danielsson perusti yrityksen vuonna 1990. Aluksi toimintaan kuului renkaiden myynti Esson huoltoasematoiminnan yhteydessä. Toiminta laajeni vuonna 1994 ajoneuvojen vuokraukseen.

Renkaiden myynnistä tuli yhä tärkeämpi liiketoimintamuoto vuosituhannen vaihteessa ja Tammisaaren Rautatienkadulta siirryttiin jo viiden vuoden kuluttua uusiin toimitiloihin Valkovuokonkujalle, jossa yritys toimii edelleen.

Rengashotellissa säilytetään tätä nykyä noin 1.400 ajoneuvon renkaat ja erilaisia vuokra-ajoneuvoja on kahdeksan kappaletta. Toiminnan kasvaessa nykyiset tilat alkavat olemaan aikansa palvelleita ja omistajat miettivät uusia tilaratkaisuja ja kehitysideoita.

Sukupolvenvaihdos aloitettiin yrityksessä vuonna 2012 ja saatiin päätökseen kolme vuotta myöhemmin. Veljekset Kim ja Mats omistavat yrityksestä nykyään 80 prosenttia, isä Kjell on mukana vielä viidenneksen osuudella.

-Olemme pärjänneet hyvin myös koronan aikana. Keväällä 2020 epidemian alkaessa myynti laski hieman, mutta jo kesästä lähtien asiakasmäärä kasvoi entisestään. Tähän vaikutti kaupungissa vierailevien turistien määrä, kesäasukkaiden muutto paikkakunnalle ja paikallisten asukkaiden halu käyttää paikallisia palveluita, Kim kertoo.

Koronan puhjettua yritys muunsi yhden vuokra-autoistaan huoltoautoksi, jonka avulla voitiin palvella asiakkaita myös heidän kodeissaan.

-Palvelusta tuli todella suosittu ja se tulee mitä luultavimmin pysymään yrityksen palveluna jatkossakin, Danielsson kertoo.

Raaseporin Yrittäjät ry:n hallituksen lisäksi vuoden yrittäjän valintaan osallistuivat Raaseporin kehitysosasto ja Novago Oy. Vuoden yrittäjä palkittiin sunnuntaina 5. syyskuuta, jolloin paikalliset yrittäjät kokoontuivat viettämään yrittäjän päivää Påminneen mäkiautokisan, herkuttelun ja musiikkiviihteen merkeissä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ