Etelä-Uusimaa

Uudenmaan koronarajoitukset lievenivät


Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt lieventää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen kokoontumisrajoituksia koronakoordinaatioryhmän suosituksen mukaisesti.

Lauantaista 4. syyskuuta alkaen sisätiloissakaan järjestetyissä yleisötilaisuuksissa ei tarvitse taata kahden metrin turvavälejä, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa tilojen riittävällä väljyydellä ja muilla keinoilla.

Epidemiatilanne kuormittaa yhä Uudenmaan terveydenhuoltoa, mutta tilanne on sairaanhoitopiirin arvion mukaan kuitenkin muuttunut niin, että kokoontumisrajoituksia voidaan lieventää, Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa.

Uuden päätöksen mukaan sisätiloissa yli 10 hengen tilaisuuksissa voi olla enintään 50 prosenttia tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä. Ulkotiloissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäjän täytyy varmistaa, että osallistujat voivat välttää fyysisen kontaktin toisiinsa.

-On erittäin tärkeää, että kokoontumisissa ja ylipäänsä toiminnassa, jossa ihmisiä on pidemmän aikaa samassa tilassa, huomioidaan edelleen terveysturvallisuus, aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen muistuttaa.

Perjantaina annettu päätös on voimassa syyskuun loppuun. Aluehallintovirasto seuraa tilannetta jatkuvasti alueellisen koronakoordinaatioryhmän kanssa ja tarvittaessa muuttaa rajoituksia uusilla päätöksillä tai kumoaa rajoituspäätökset, jos ne eivät enää ole välttämättömiä. Kunnat voivat määrätä alueilleen tiukempiakin rajoituksia tarpeen mukaan.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ