Hangossa koronatestataan varotoimenpiteenä


Hangon kaupunki ja Huslab tarjoavat mahdollisuuden koronatestaukseen ilman ajanvarausta perjantaina 20. elokuuta kello 14-18. Näytteenottoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Testiin tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus.

Näytteenottopaikka on Huslabin koronatestauspaikka Hangon terveyskeskuksen takana Rauhankadulla. Testiin saapuvien tulee käyttää kasvomaskia.

-Järjestämme testauksen varotoimenpiteenä Poker run-viikonlopun johdosta. Koronan altistumisaika on kuusi vuorokautta. Testauksella ilman ajanvarausta haluamme helpottaa ihmisten mahdollisuuksia käydä testissä, johtava hoitaja Anne Nummela kertoo.

Regatan jälkeen kaupungissa oli paljon altistumisketjuja. Vielä keskiviikkoon mennessä ei ollut tullut tietoa mahdollisista tartunnoista viime viikonlopun tapahtumassa.

-Emme halua rajata tätä Poker runiin liittyväksi, joten siksi testaukseen saavat tulla kaikki, joilla on epäily mahdollisesta tartunnasta, kaupungin tiedottaja Nina Näsänen kertoo.

Hangossa on todettu tällä viikolla yksi uusi koronatartunta. Nummelan mukaan hankolaiset ovat käyneet yleisesti ottaen ahkerasti koronatesteissä ja testauskapasiteettikin on riittänyt.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ