Etelä-Uusimaa

Lindholmin hymy hyytyi Virossa


Emil Lindholmin autoEmil Lindholm osallistui ensimmäistä kertaa Viron MM-ralliin, joka päättyi hänen osaltaan harmittavasti keskeytykseen. (Kuva: Skoda Motorsport)

Viron rallitiet näyttivät Emil Lindholmille ensin parhaita puoliaan, kunnes tapetille nousivat petollisemmat piirteet. Inkoolaislähtöinen kuski ajoi MM-osakilpailun yhdeksällä ensimmäisellä erikoiskokeella tasaisen kovaa ja varmasti sijoittuen WRC3-luokassa jatkuvasti neljän nopeimman joukkoon. Reeta Hämäläisen kartturoima Lindholm oli perjantain päristelyn jälkeen luokassaan toisena ja yleiskilpailussa kymmenentenä.

-Olemme vain hymyilleet ja ajelleet. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaisesti ja auto toimii tosi nätisti, hän hykerteli GRX-tiimin tiedotteessa. Lauantaina hymy hyytyi ja ralli rypistyi. Päivän ensimmäisellä EK:lla sattui rengasrikko ja kaksi erikoiskoetta myöhemmin Skoda Fabian takapyörä otti ulosajossa nokkiinsa. Kaksikko joutui keskeyttämään kilpailun luokan kolmossijalta.

-Edessä oli vasemmalle kääntynyt kirraava mutka ja automme oikea takapyörä osui ajouran reunaan niin, että keula kääntyi oikealle. Tiehen oli kaivautunut syvä ajoura, joka kuitenkin loppui mutkan puolivälissä, eikä siten pysäyttänyt automme keulan siirtymistä oikealle. Menimme kertaalleen katon kautta ympäri takaisin pyörilleen. Vauhti oli vähäinen ja painoin jo starttinappia ja ykkösvaihteen päälle, kunnes tajusin, että takapyörä oli taittunut auton alle. Oli pakko keskeyttää.

-Ehdin jo katsoa tilanteen videolta enkä tiedä, mitä tuossa paikassa olisi pitänyt tehdä toisin. Harmittaa tietysti, Lindholm pureskeli.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ