Etelä-Uusimaa

FC Länsi-Uusimaa hopealla Helsinki Cupissa


FC Länsi-Uusimaan 2009 syntyneiden poikien joukkueFC Länsi-Uusimaa potki B 12 -sarjan hopealle Helsinki Cupissa.

Pelaajia Mustiolta, Inkoosta ja Hangosta

Runsaat kaksi vuotta sitten perustetun FC Länsi-Uusimaan 2009 syntyneiden poikien joukkue on noussut raketin lailla kärkikahinoihin yhdessä Euroopan suurimmassa juniorijalkapalloturnauksessa Helsinki Cupissa. Kaksi vuotta sitten sijoitus oli 9-15, viime vuonna 5-8 ja nyt tuomisina oli B 12 -sarjasta jo hopeaa. FC L-U päihitti viime viikolla jatkopeleissä ensin PPJ:n ja Honka/Akatemian, rypisti puolivälierissä Gnistanin kumoon rankkarikisan jälkeen ja kellisti välierissä HJK Sinisen ihan 6-0. Olympiastadionin nurmella pelatussa lauantain finaalissa puhti ei enää riittänyt voittoon, vaan PK-35 oli parempi 2-0.

-Tavoite ja unelma voittopokaalin nostamisesta elää. Ihan se ei vielä onnistunut, mutta aika kirkastaa tämän hopean. Olemme nuori seura ja tämä on vasta alkusoittoa, viestitti joukkueenjohtaja Annukka Skogberg. Hän asuu perheineen Mustiolla ja joukkueessa pelaa Skogbergin Konsta-poika. Inkoosta mukana on kaksi pelaajaa, Axel Dahlqvist ja Lucas Helander. Myös hankolaisväriä FC L-U:n pusakassa nähtiin, kun FC HIK:n Nuutti Montonen saapui viime vuoden tapaan vieraspelaajana vahvistamaan nippua Helsinki Cupin rientoihin.

”Huipulle asti”

FC Länsi-Uusimaan toiminta keskittyy Lohjan seudulle, mutta sen tutka pyörii laajalla säteellä. B 12 -pojatkin harjoittelevat Lohjan lisäksi Virkkalassa ja kerran viikossa Inkoon tekonurmella.

-Seuraan saa liittyä mistä tahansa, on se sitten Helsingistä tai Hangosta, puheenjohtaja Jerry Helander tiivisti. Seura sai alkunsa Lohjan alueen juniorifutareiden vanhempien ajatuksesta perustaa junnuille uusi ”neutraali” seura, joka pyrkii tekemään laajamittaista yhteistyötä alueen muiden urheiluseurojen ja lasten harrastustoimintaa tukevien tahojen kanssa.

-Tarjoamme laadukasta ja monipuolista toimintaa tasokkaassa valmennuksessa. Yksi päätavoitteista on panostaa kilpajalkapalloon ja kehittää pelaajia ihan huipulle asti, Helander totesi. Inkoossa asuvan puheenjohtajan mukaan uusi tulokas on otettu seurakentällä ”melko hyvin” vastaan.

-Ajattelemme hiukan eri tavalla kuin muut. Olemme avoin seura ja kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan, miltä toiminta vaikuttaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ