Etelä-Uusimaa

Virolaissentteri BK:n haaviin


Markus Viitkari

BK-46:n käsipallomiehistö vahvistuu virolaisella Markus Viitkarilla. 23-vuotias sentteri solmi karjaalaisseuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

– Halusin kokeilla jotain uutta ja pelata käsipalloa uudessa ympäristössä. BK:lla on hyvä joukkue, joka on nostanut tasoaan vuodesta toiseen, Viitkar totesi tiedotteessa.

190-senttinen jässikkä on pelannut viime vuodet HC Tallinnin riveissä Viron sarjaa. Tallinn vieraili viime kaudella myös SM-liigan otteluissa ja Viitkarin osaamista nähtiin Karjaallakin, kun hän maalasi BK:n verkkoon kolmesti 40-32-tappiossa. Hän tulee yhdistämään käsipallonpeluun kieliopintoihin Lärkkullan kansanopistossa.

– Tulevalla kaudella haluan antaa kentällä kaikkeni ja kehittyä pelaajana. Toivottavasti voitamme niin monta peliä ja titteliä kuin mahdollista. Olen jo ollut mukana joukkueen harjoituksissa ja lupaavalta näyttää, Viitkar sanoi.

BK kaipasi sentteriosastolleen täydennystä, sillä viime kauden viivapelaajista Robin Sjöman ja Kenneth Dahlberg ovat lyömässä tossuja naulaan.

– Vielä he eivät ole sitä tehneet, vaan käymme kesän jälkeen tilannetta heidän kanssa läpi. Meidän oli kuitenkin reagoitava, jos he päättävät lopettaa. Viitkarin olisimme tosin saattaneet hankkia joka tapauksessa, BK:n puheenjohtaja Roger Roos sanoi.

Samaan syssyyn tiedotettiin Miska Henrikssonin ja Linus Sjömanin jatkavan remmissä ja A-juniori Markus Ojalan kuuluvan ensi kaudella liigarinkiin. Jo entuudestaan sopimuksiin oli sorvattu Jac Karlsson, Nico Rönnberg, Andreas Rönnberg, Oscar Kihlstedt, Alex Lignell, Oliver Nordlund, Jonathan Ekman, Sebastian Säkkinen, Albert Lindholm, Jonathan Roos ja maalivahti Rony Léven. Lisää ulkomaalaisia ei ryhmään enää värvätä, vaan neuvotteluja käydään vielä kahden tai kolmen viime kaudelta tutun pelaajan kanssa. -Toni Suominen

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ