IF Raseborg näytti kyntensä Närpiön SFI-mestaruuksissa

Mosedalenin urheilukenttä

Yleisurheiluseuran IF Raseborgin matka kohti jokavuotisia SFI-mestaruuksia alkoi Karjaan Shelliltä, josta bussimme nouti meidät. Tänä vuonna kisat järjestettiin vihanneksistaan tunnetussa Närpiössä.

Valtaosa urheilijoistamme matkusti Ralf Wikströmin ajamalla linja-autolla. Matka kesti noin neljä tuntia, mutta onneksi mukava seura ja ABC:llä syöty lasagne auttoivat jaksamaan Kristiinankaupungissa sijaitsevalle hotellille asti.

Hotellille saavuttuamme illanvietto sujui kävelylenkkeineen ja pokereineen todella hyvissä tunnelmissa.

SFI-mestaruudet on jokavuotinen yleisurheilukilpailu, jossa yksi seura toimii kilpailun isäntänä.

Kisat järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1912.

Kilpailuun voivat osallistua pelkästään ruotsinkieliset seurat, ja se toimii pienempänä suomenmestaruuskilpailuna ruotsinkielisille seuroille.

Ensi vuonna kisat järjestetään Ahvenanmaalla.

Teltta pystyyn ja mitaliputki laulamaan

Seuramme pystytti kilpailupaikalle oman teltan, joka toimi sadesuojana ja tankkauspisteenä nälkäisille seuralaisillemme. Sadesuoja oli suuri pelastus, sillä sää oli kisojen aikana melko sateinen. Nämä koirankelit eivät tietenkään haitanneet urheilijoitamme, jotka saivat niistä vain lisäpistoksen adrenaliinia.

IF Raseborgin teltta.
Seuramme pystyttämä teltta, josta meille seuralaisille tarjottiin lämmintä keittoa.

Kisan ensimmäinen päivä sujui loistavasti; mitaleita tuli lajista kuin lajista ja kannustimme omia urheilijoitamme tasosta riippumatta. Suorituksiemme jälkeen saimme myös nauttia seuramme tarjoamasta makkarakeitosta.

Päivän aikana mitaleita tuli useasta lajista. Kultaa toivat muun muassa Cassandra Nynäs N17 400 metrin aidoista ja Emelie Bergholm T15 kolmiloikasta.

Myös pojat takoivat kultaa kahdessa lajissa. Daniel Grönvik P15 pituudessa ja Simon Ekholm M17 seipäässä. 4×100 metrin viestillä meidän nuori M17 viestijoukkue onnistui juoksemaan pronssia. Joukkueessamme olivat Daniel Grönvik, Max Sjöström, Oliver Heikkinen ja Oliver Öhman. Viestissä vaihdot sujuivat ongelmitta eikä aika ollut kaukana vanhasta seuraennätyksestä.

4x100 m viestijoukkue
Viestijoukkueemme hymyä ei pronssi tai sade saanut hyytymään.

Sen lisäksi Cassandra Nynäs onnistui N17 korkeudessa yltymään pronssisijalle ja Oliver Heikkinen M17 800 metrillä hopeasijalle.

Illalla pääsimme Kristiinankaupunkiin nauttimaan pizzabuffeesta ja ihailemaan kaupungissa sijaitsevalta sillalta Högholmsund-salmea. Ruokailun jälkeen palasimme hotellihuoneisiimme levätäksemme seuraavaa päivää varten.

Mitaliputki sai jatko-osan ja loppuhuipennuksen

Toinen kisapäivä alkoi ensimmäistäkin aikaisemmin jo kello yhdeksän aikaan. Ei kuitenkaan kestänyt kauan ennen kuin seuramme Lumi Kenttä voitti T15 seipään. Myös Oliver Forsman ja Oliver Öhman pääsivät M17 100 metrin alkueristä finaaliin.

Oliver Forsman ja Oliver Öhman

Toisena kisapäivänä kannattaminenkin nousi aivan uudelle tasolle. Huusimme kurkku veressä kannatushuutoja ja voimasanoja kilpaileville seuralaisillemme, mikä luultavasti myös paransi heidän tuloksiaan.

Toinen päivä oli heittolajien kannalta hyvä. Filip Wikholm voitti M17 moukarin, Simon Björklöf tuli kolmanneksi M17 kuulassa ja Wictor Werner haali pronssia P15 moukarista.

Jill Friberg ja Matilda Silfver nappasivat T15 800 metriltä toisen ja kolmannen sijan.

Matilda Silfver ja Jill Friberg
Jill Friberg ja Matilda Silfver juoksivat 800 m kisan kimpassa. (Kuva: Wilma Lassfolk)

Toinen kisapäivä huipentui seuramme voitettua kisojen nuorisopalkinnon. Me kaikki seuralaiset saimme nostaa palkinnon ilmaan ja juosta pienen kunniakierroksen. Voittaminen tuntui mahtavalta – olemme tällä hetkellä nuorten ikäluokissa paras ruotsinkielinen seura koko Suomessa. Valmentajamme olivat myös todella tyytyväisiä suorituksiimme.

Joukkueemme ja nuorisopokaali.
IF Raseborg voitti kisojen nuorisopalkinnon, Ungdomspriset, suurella marginaalilla seuraavaan seuraan.
(Kuva: Wilma Lassfolk)

Paluumatkalla söimme jälleen Kristiinankaupungin ABC:llä, jotta pärjäisimme kovan kisapäivän jälkeen kotiin asti. Kotimatka oli pitkä, mutta onneksi jalkapallon EM-finaali toimi viihdykkeenä matkan aikana. -Oliver Heikkinen