Etelä-Uusimaa

Helander jäi ilman tulosta


Oliver Helander keihäs kädessään

Orimattilan Tähtikisoista tuli Oliver Helanderille hutiheitto, sillä IF Raseborgin tähtiurheilija jäi keihäskilpailussa ilman tulosta. Karjaalaiskiskoja kävi yrittämässä kolmesti, mutta kaaret jäivät lyhyiksi ja hän astui heittonsa yli. Kolme viimeistä kierrosta Helander jätti väliin.

Tukijalan akillesjänteessä vihlonut tulehdus on aiheuttanut riesaa sekä kauden avauksessa Turussa (80.82) että tiistaina Orimattilassa. Helander ei ole uskaltanut törmätä kunnolla tukijalkaan, heitot menevät niin sanotusti läpi, eikä keppi ojennu liidossa asentoon.

Valmentaja Glenn Lignellin mukaan suojatin fyysisessä kunnossa ei muutoin ole vikaa ja Orimattilassa olisivat suotuisat tuuletkin pedanneet paikkaa hyville tuloksille, joten harmitus oli suuri. Helanderin on määrä heittää seuraavaksi Kuortaneen juhannuskisoissa, mutta tällä viikolla mietitään vielä miten tilanteen kanssa edetään.

Toni Kuusela heitti Tähtikisoissa parhaan suomalaistuloksen kahteen vuoteen, kun polvensa kanssa tuskaillut sisupussi repäisi 85.03. Sillä hän ylitti olympiarajan, jonka ovat kesän 2019 tuloksillaan läpäisseet myös Helander ja Antti Ruuskanen. Heiltä odotetaan kuitenkin vielä tuoreita näyttöjä Tokion valinnan eteen.

Ruuskasen piti aloittaa kilpakautensa Orimattilassa, mutta savolainen jätti koitoksen väliin lihasvamman takia. Lassi Etelätalo ei ole rajaa vielä rikkonut, mutta tiistaina 82.84 nakannut Suomen mestari on ollut tasaisen varmassa kunnossa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ