Etelä-Uusimaa

Mustiolta Vöyriin – 16-vuotias Oliver Forsman päätti suunnata Pohjanmaalle


Oliver Forsman takanaan karjaan urheilukenttä

Peruskoulun jälkeen 16-vuotias mustiolainen Oliver Forsman jätti tutun kotiseutunsa ja haki Pohjanmaalla sijaitsevaan Vöyrin urheilulukioon. Forsman on pitkine ja korkeine loikkineen jo kauan ollut yksi IF Raseborgin lupaavimmista hyppääjistä. Forsman ei kauan miettinyt Vöyriin lähtemistä.

-Ensimmäinen ajatus tuli varmaan kun äiti mainitsi, että Vöyrillä on urheilulukio. En tiedä milloin se ajatus tuli, että sinne menen, laitoin vain urheilulukion siihen ensimmäiseen vaihtoehtoon, Forsman kertoo.

Forsmanin mielestä ensimmäinen vuosi Vöyrillä sujui hyvin ja lukio vastasi hänen odotuksiaan.

-Suosittelen lukiota sellaisille, jotka haluavat treenata paljon, Forsman sanoo.

Lukiossa on myös hyvin tiheä treeniviikko ja opiskelijoille on suunniteltu jokaiselle koulupäivälle henkilökohtainen harjoitusohjelma.

-Maanantaisin, ainakin talvisin, mennään Botnia-halliin. Tiistaina on aamutreenit. Keskiviikkona mennään useimmiten kuntosaliin. Torstaina on sitten aamutreenit ja iltapäivällä mennään Botnia-halliin. Perjantaina ei ole koulun harjoituksia.

Harjoittelun ja koulunkäynnin tasapainottelu on asia, jota urheilulukioon hakevat joutuvat usein pohtimaan. Forsmanin mukaan tämä kuitenkin sujuu kohtalaisesti, vaikka välillä täytyy lukea vähän enemmän koulun jälkeenkin.

Treenit ovat usein iltaisin koulun jälkeen, mutta tiistaina ja torstaina lukiolaisilla on kahden tunnin aamutreenit kouluaikana. Aamun rästiin jääneet oppitunnit on hoidettava omatoimisesti koulun jälkeen.

Forsmanilla on kesäkauteen positiiviset odotukset.

-Näkymät ovat hyvät. Sanoisin että olen aika hyvässä kunnossa. SFI-mestaruudet on kyllä yksi kilpailu mihin minä menen, ja sitten SM-kilpailut, tottakai. Kilpailen varmaan pituudessa ja kolmiloikassa, ja 100 metriä pitää aina juosta, Forsman sanoo nauraen. -Oliver Heikkinen

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ