Etelä-Uusimaa

Nykytaide valloitti vanhan pappilan


Eri aikakaudet kohtaavat vanhassa pappilassa, jonka salit ovat täyttyneet nykytaiteesta. Etualalla Jukka Lehtisen veistokset ”Kaipuun pisarat” ja kaakeliuunin edessä Anna Hackmanin keramiikkaveistoksia. Seinällä näkyy Sandra Kantasen valokuvia sarjasta ”Forest”. Toisessa kuvassa Jukka Lehtisen veistos ”Sehän alkoi melkein itkemään”. (Kuva: Niclas Warius)Eri aikakaudet kohtaavat vanhassa pappilassa, jonka salit ovat täyttyneet nykytaiteesta. Etualalla Jukka Lehtisen veistokset ”Kaipuun pisarat” ja kaakeliuunin edessä Anna Hackmanin keramiikkaveistoksia. Seinällä näkyy Sandra Kantasen valokuvia sarjasta ”Forest”. Toisessa kuvassa Jukka Lehtisen veistos ”Sehän alkoi melkein itkemään”. (Kuva: Niclas Warius)

Billnäsin ruukissa toimineeseen entiseen Rakennusapteekin kauppaan, joka on ollut tyhjillään jo pidemmän ajan, on rakennettu alkukesäksi nykytaiteen myyntinäyttely.

Perniöstä Raaseporiin kuluvan vuosituhannen alussa siirretyssä Mikolan pappilassa esittäytyy nyt joukko nimekkäitä nykytaiteilijoita, jotka ovat vallanneet entistetyt 1700-luvun salit kesäkuun 20. päivään saakka. Mukana ovat Anna Hackman, Sandra Kantanen, Tero Laaksonen, Jukka Lehtinen, Hannu Palosuo, Anssi Ruokokoski ja Niclas Warius. Esillä on Laaksosen ja Palosen maalauksia, Kantasen, Wariuksen ja Ruokokosken valokuvia, Hackmanin taidekeramiikkaa ja Lehtisen veistoksia.

Taideputiikin Billnäsin ruukkiin perustanut taidehistorioitsija Pia Maria Montonen lupaa kävijälle ainutlaatuisen taide-elämyksen. Näyttely on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 11-17.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ