Etelä-Uusimaa

9.400 äänesti ennakkoon


Äänestys vaalit laskenta

Raaseporissa, Hangossa ja Inkoossa äänesti ennakkoon vuoden 2021 kuntavaaleissa hieman yli 9.400 äänioikeutettua. Raaseporissa annettiin lähes 6.000 ääntä ja äänestysprosentti oli 26,4. Hangossa ääniä kertyi noin 1.900 äänestysprosentin ollessa 27,9. Inkoossa annettiin ennakkoon hieman yli 1.500 ääntä, äänestysprosentti oli peräti 35,1.

Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli nyt 33. Ennakkoääniä kertyi melkein 1,5 miljoonaa. Ennakkoäänestysaika oli koronan vuoksi nyt tavallista pidempi eli kaksi viikkoa aiemman viikon sijasta. Neljä vuotta sitten ennakkoäänestysprosentti oli Raaseporissa 22,6, Hangossa 25 ja Inkoossa 24,3.

Raaseporissa valitaan seuraavalle nelivuotiskaudelle 43 kaupunginvaltuutettua ja Hangossa 31. Inkoossa valitaan 27 kunnanvaltuutettua. Vuoden 2017 kuntavaaleissa äänestysprosentti oli Raaseporissa 61,8, Hangossa 62,1 ja Inkoossa 69.

Äänioikeutetut voivat äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa, ja äänestää voi ainoastaan oman kotikunnan ehdokasta.

Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 13. kesäkuuta vaalihuoneistot ovat avoinna kello 9-20. Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ