Etelä-Uusimaa

Presidentti Niinistö vierailulla Russarössä


Presidentti Sauli Niinistö seurasi Ritva 21-sotaharjoitustaMerivoimien tarkastus alkoi Hangon Russaröstä. Presidentti Sauli Niinistö seurasi Ritva 21-harjoituksen ammuntoja merivartiotornista ja Rauma-luokan alusten meritorjuntaohjusammuntoja. (Kuva: Jouni Mölsä / Tasavallan presidentin kanslia)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili keskiviikkona Hangon Russarössä. Matka vei Hangosta edelleen saaristomeren kansallispuistoon ja Örön saarelle. Tarkastuskäynnillään presidentti Niinistö tutustui merivoimien ajankohtaisiin asioihin ja Ritva 21-sotaharjoitukseen.

Vierailun ohjelmassa oli mm. harjoituksen ammuntojen seuraamista sekä meritorjuntaohjuspatterin toiminnan ja rannikkojääkäreiden taisteluesittely. Niinistö tutustui myös peruskorjattuun Hamina-luokan ohjusveneeseen ja keskusteli varusmiesten ja puolustusvoimien henkilökunnan kanssa.

Ritva 21 on kevään pääsotaharjoituksen eteläinen osaharjoitus, johon osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista sekä aluksia myös rajavartiolaitokselta ja Ruotsin merivoimista.

Örössä presidentti Niinistö tapasi Kemiönsaaren kunnan edustajia ja keskusteli heidän kanssaan kunnan ajankohtaisista asioista. Lisäksi presidentti tutustui saareen ja sen luontoon Metsähallituksen edustajien kanssa.

Örön saari siirtyi vuonna 2015 Puolustusvoimilta Metsähallitukselle, jolloin se liitettiin Saaristomeren kansallispuistoon ja avattiin yleisölle.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ