Etelä-Uusimaa

Astra Zenecalla myös toinen annos Raaseporissa


Vuosina 1952-1956 syntyneet henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäisenä rokoteannoksena Astra Zenecan rokotetta, saavat myös toisella rokotuskerralla samaa rokotetta, Raaseporin kaupunki tiedottaa.

Tästä poiketaan vain, jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio tai rokotettu on aiemmin sairastanut aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian.

Vuonna 1957 ja sitä myöhemmin syntyneille, jotka ovat saaneet ensimmäisenä annoksena Astra Zenecan rokotteen, annetaan toisena annoksena Pfizer-Biontechin rokote. Tehosterokoteannos annetaan samalla paikkakunnalla, jossa ensimmäinen rokoteannos on annettu. Tehosterokotusaikaa ei voi siirtää toiselle rokotuspaikalle.

Toukokuun alusta lukien Pfizer-Biontechin rokotetta annetaan Raaseporissa kaikille ikäryhmille THL:n linjauksen mukaisesti. Tulevasta maanantaista lähtien kaikki vuosina 1952-1956 syntyneille varattavissa olevat ajat ensimmäiseen rokotukseen ohjautuvat Pfizerin rokotteelle. Mikäli henkilö haluaa Astra Zenecan rokotteen, aika tulee varata puhelinpalvelun kautta. Rokotevalmistetta ei voi vaihtaa rokotuspaikassa. Tehosterokote annetaan 65-69-vuotiaille samalla rokotevalmisteella kuin ensimmäisellä kerralla.

Riskiryhmän 2 rokotukset laajenevat Raaseporissa nyt 16-17-vuotiaisiin. Ajan voivat varata 16 vuotta täyttäneet. Ajan voi varata joko verkossa tai puhelimitse. Riskiryhmään kaksi kuuluvat 16-64-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila. Näitä ovat mm. jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, ykköstyypin diabetes, uniapnea ja sairaalloinen lihavuus.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ