Etelä-Uusimaa

Raasepori alkaa purkaa koronarajoituksia


Kaupungin valmiusryhmä on päättänyt alkaa purkaa Raaseporin koronarajoituksia. Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneille lapsille ja nuorille sallitaan harrastukset sekä sisä- että ulkotiloissa. Tämä koskee myös Raaseporin kulttuuriopiston toimintaa.

Uimahalli on päätetty pitää kiinni syksyyn asti ja myös kaupungin urheilutilat ja koulujen liikuntasalit on suljettu. Harrastukset vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneille sallitaan enintään 10 hengen ryhmissä sekä tietyin suosituksin ja rajoituksin. Yli 20-vuotiaille, maajoukkuetoimintaan osallistuville huippu-urheilijoille sekä joukkueille, jotka kilpailevat SM- tai 1-divisioonatasolla, sallitaan harjoittelu kaupungin tiloissa.

Museo on avoinna 5. toukokuuta lähtien. Museossa saa vierailla kerrallaan enintään 10 henkilöä ja kasvomaskien kanssa. Kirjastot pysyvät vielä kiinni, mutta tätä tarkastellaan uudelleen ensi viikon lopussa. Kirjastoista voi noutaa kuitenkin varattua materiaalia. Kirjastoauto ei ole liikenteessä.

Koulut ja lukiot ovat jo lähiopetuksessa. Työelämään tutustumisjaksoja (TET) voi järjestää taas toukokuun viimeisellä viikolla 9. vuosiluokan oppilaille ja oppilaille, jotka eivät ole vielä olleet työharjoittelussa.

Varhaiskasvatus ja esikoulu jatkavat normaalia toimintaansa tarkoin hygieniamääräyksin.

Kulttuuriopiston eli kansalaisopiston lähiopetus on keskeytetty kaikkien vuonna 2001 ja myöhemmin syntyneiden kohdalla. Vuonna 2002 ja sen jälkeen syntyneille lapsille lähiopetus on mahdollista tarkkojen hygienia- ja turvallisuusmääräysten rajoissa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon päivä- ja tukitoiminta voidaan järjestää niin, että pienet ryhmäkoot ja turvallisuustoimenpiteet taataan. Nykyinen toiminta sosiaali- ja terveydenhuollossa täyttää kaupungin mukaan kyseiset kriteerit, ja näin vanhustenhuollon, työllisyyspalveluiden ja kuntoutuskeskuksen toiminta voi jatkua.

Etätyötä suositellaan edelleen niin laajasti kuin se on mahdollista ja kaupungintalo on suljettu vierailijoilta. Kaupungin valmiusryhmä arvioi tilannetta jatkuvasti ja tiedottaa mahdollisista muutoksista toiminnoissa ja rajoituksissa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen kaikille 12 vuotta täyttäneille. Myös aluehallintoviraston päättämät kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa Etelä-Suomessa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ