Etelä-Uusimaa

BK:n ote pronssimitaleista lipsui


BK-46 ja Grankulla IFK eivät löytäneet puoliväliriihessään sen parempaa sopua kuin hallituskaan keskiviikkona. Miesten SM-käsipallon pronssiotteluiden ensimmäinen osa Kauniaisissa päättyi 27-27 (13-16) ja kaikki on näin ollen apposen avoinna ennen lauantaina Karjaalla käytävää toista taistoa.

Yhteismaalit ratkaisevat ja jos kävisi niin hassusti, että toinenkin peli päättyisi tasan, niin sitten tarkastellaan vierasmaalien määrää.

Pettymyksen jälkeen

Kahden pettyneen ja siipirikkoisen joukkueen kohtaamisissa pinnalle nousee kliseinen kysymys siitä, kumpi osoittaa enemmän kiinnostusta himmeimpiä mitaleita kohtaan. Ensimmäisessä pelissä nuoli osoitti hennosti Granin suuntaan, sillä ilman maajoukkuepelaajiaan Anthony Hellakoskea ja Richard Sundbergia vääntäneet vihreäpaidat kampesivat kuuden maalin takaa tasoihin eivätkä päästäneet pelistä irti.

Vaikka joukkue saikin Cocksilta välierissä kylmää kyytiä, ei sen tarvinnut liikaa synkistellä, sillä loukkaantumissuman jälkeen kaikki on kotiinpäin. Granilla on tässä tilanteessa vain voitettavaa ja Robin Granlundin palaaminen sairastuvalta kentälle piristää sopivasti tunnelmaa.

BK:lla on eri asetelma, sillä karkkipaidat tähtäsivät täysillä finaaliin ja välierissä 2-0-johdon kääntyminen 2-3-tappioksi Dickenille oli lannistava kokemus. Loukkaantuneen Jac Karlssonin putoaminen pelistä pois kirpaisee ja vaikka materiaalissa on yhä laatua, niin enää ei riitä rutiininomainen pallottelu, vaan mitalin eteen täytyy saada lisää tunnetta ja tahtoa peliin.

-Meillä oli ongelmia asenteen kanssa, totesi valmentaja Andreas Rönnberg. Valmentajan ja pelaajien kommentit viidennen välieräottelun jälkeen eivät muuhun viitannetkaan kuin siihen, että pronssit ovat yhtä tyhjän kanssa. Lauantaina nähdään, onko mieli muuttunut.

Hankaluuksia hyökkäyksessä

Kauniaisten luolassa nähtiin avausjaksolla romurallia, joka johti yhdeksään rankkariin ja seitsemään jäähyyn. BK leipoi seitsemän metrin viivalta yhtä paljon maaleja kuin kuuden ja yhdeksän metrin heitoilla (5) ja ajeli alvariinsa Grani-puolustuksen ytimeen. Tahti rauhoittui huomattavasti toisella jaksolla.

Pelin tempo ei päätä huimannut ja varsinkin BK:n olisi saatava lisää vauhtia sekä kontrauksiin että asemapeliin. Nico Rönnberg piiskasi vielä avausjaksolla alavetojaan häkkiin, mutta tyytyi toisella puoliskolla vain passailemaan palloa. Hän sai puolikkaan päällystakin seurakseen, mutta kaksi heittoyritystä oli silti omituisen vähän, kun miestä ei kuitenkaan täysin merkattu pelistä ulos.

Ojasta allikkoon seilaavan Stefan Trpchevskin hihna katkesi tällä kertaa muutaman minuutin jälkeen ja miehen ilta päättyi siihen, kun hän mätkäisi heittonsa omaa sentteriään Robin Sjömania päähän. Ilman Karlssonia, Trpchevskiä ja toisella jaksolla pimentoon jäänyttä Rönnbergiä pakkien pelinrakentelu jää nuorukaisten harteille.

Oliver Nordlund ja enimmäkseen puolustusrooliin tottunut Miska Henriksson eivät ole vielä valmiita tällaista kuormaa kantamaan. Jonathan Ekman hankki ensipuoliskolla rankkareita, muttei toisella 30-minuuttisella kentälle päässyt.

-Materiaalimme ei kestä 2-3 takapelaajan puuttumista ja nyt osa joutuu kantamaan enemmän vastuuta kuin normaalisti. Meillä oli läpi ottelun hankaluuksia päästä hyville maalipaikoille, valmentaja Rönnberg sanoi. Tämän takia pitää puskea siirtymähyökkäyksiin, sillä asemapelissä verkkainen pallottelu kutistuu kapealle sektorille, eikä rullaa paikkoja viivalle tai laitoihin. Sebastian Säkkinenkään ei oikeassa laidassa odota isoja kulmia, vaan tunkee ahtaisiin väleihin.

Roskat pois

Puolustuspelissäkään ei kaikki ollut kohdallaan, mutta sen suhteen BK voi olla paremmilla mielin. Pienellä terävöittämisellä Granilta on otettavissa maaleja pois, sillä kauniaislaisetkin pelaavat miesvajeesta johtuen kaventuneilla marginaaleilla. Samalla pitää tosin varautua siihen, että Granlund tulee olemaan lauantaina terävämpi.

-Olen puolustuspeliin jokseenkin tyytyväinen. Grani teki aika monta ”roskamaalia” paluupalloista, Rönnberg tuumi. BK:ssa voidaan toki miettiä sitä, miten liigaurallaan keskimäärin 2,5 maalia per peli punnertanut Alexander Qvist saatiin näyttämään Aleksanteri Suurelta. Qvist oli jo välierissä Granin valopilkku ja on ottanut lisääntyneestä vastuusta ilon irti.

BK:n olisi kaikesta huolimatta pitänyt suunnata kotipeliinsä muutaman maalin johdossa, mutta se menetti etunsa viimeisellä 10-minuuttisella. Sentteri Sjömanin kolmas jäähy ja pelistä sulkeminen 49. minuutilla teki hallaa, sillä Grani vei ylivoimansa 2-0 ja vieraiden puolustuskokoonpano meni uusiksi.

BK sai vielä lopussa ylivoiman, mutta Säkkisen kuti kilahti kehikkoon ja viimeinen hyökkäys kuivui kokoon. GrIFK riisti pallon ja sai summerin soitua vielä vapaaheiton, jossa BK:n kuuden hengen muuri kohtasi Granlundin. 208-senttinen kolossi kiepautti heiton muurin yli takamummoon ohi hölmistyneen maalivahdin Miksu Heinosen.

Ottelutilastot, BK-46: Sebastian Säkkinen 8/14 (7 m 4/5), Nico Rönnberg 8/12 (7 m 2/3), Oliver Nordlund 4/7, Miska Henriksson 2/4, Linus Lindberg 2/2, Nicholas Mavrostomos 2/2, Kenneth Dahlberg 1/1, Stefan Trpchevski 0/2, Robin Sjöman 0/2. Yhteensä 27/46 (59 %).
Hankitut 7 m: Nordlund 2, Sjöman 2, Jonathan Ekman 2, Trpchevski, Henriksson.
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 8 torjuntaa.
Jäähyt: Sjöman 3 x 2 min, Dahlberg, Lindberg 2 min. Maalit Granille 7-3.
Pallonmenetykset: 12.
GrIFK: Alexander Qvist 12/15 (7 m 1/1), Fredrik Forss 8/10, Robin Granlund 5/13 (7 m 3/3), Miro Koljonen 1/2, Kalle Kankaanpää 1/1, Daniel Lång 0/1, Ville Viljanen 0/1, Niki Tuominen 0/1, Patrik Lång 0/1. Yhteensä 27/45 (60 %).
Maalivahdit: Atte Pakarinen (44 min.) 6 torjuntaa, Albert Georgs (16 min.) 2.
Jäähyt: Koljonen, Qvist, Granlund, Patrik Johanson 2 min. Maalit BK:lle 5-3.
Pallonmenetykset: 15.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ