Etelä-Uusimaa

Rokotukset laajenevat vuosina 1952-1956 syntyneisiin


Raaseporissa aloitetaan tiistaina 6. huhtikuuta vuosina 1952-1956 syntyneiden henkilöiden, sekä perusterveiden että riskiryhmään kuuluvien rokotukset Karjaan urheiluhallissa.

Ajanvaraus toimii puhelinnumerossa 019 289 3141 ja koronarokotusaika.fi-verkkopalvelussa. Kyseiselle väestöryhmälle annetaan Astra Zenecan rokote. Muihin ikäryhmiin kuuluvat voivat varata rokotusaikoja kaupungin aiempien ohjeiden mukaisesti.

Tulevalla viikolla rokotetaan myös ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia, vuosina 1957-2002 syntyneitä henkilöitä. 16-17-vuotiaat voivat varata ajan ainoastaan puhelimitse. Yli 18-vuotiaat voivat varata ajan joko verkkopalvelusta tai puhelimitse. Riskiryhmään kaksi kuuluvat, vuosina 1957-2003 syntyneet, voivat varata rokotusajan joko verkkopalvelusta tai puhelimitse. Näille ryhmille annetaan Pfizer BioNTechin rokote.

Puhelinajanvaraus avautuu pääsiäisen jälkeen tiistaina kello 9.

Tilat kiinni

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt suljettavaksi urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella huhtikuun 14. päivään saakka. Aluehallintovirasto jatkoi myös enintään kuuden hengen kokoontumisrajoitusta koko toimialueellaan huhtikuun ajan.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös tilojen sulkemisesta ei koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi käyttää lakisääteisiin palveluihin, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotuksiin.

Muutoksia tulossa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos esittää, että koronarokotuksia jatkettaisiin ikäryhmittäin sen jälkeen, kun 70 vuotta täyttäneet ja taustasairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat ovat saaneet rokotuksen. Rokotuksia jatkettaisiin ikäryhmittäin myös siinä tapauksessa, että rokotejakelua kohdennettaisiin alueellisesti.

THL:n ehdotuksen mukaan rokotukset etenisivät 10 ikävuoden jaksoissa siten, että ensimmäisenä rokotettaisiin 60-69-vuotiaat. Nuorimpaan ryhmään kuuluisivat 16-29-vuotiaat. Tätä nuorempia ei toistaiseksi rokoteta, sillä koronarokotteiden myyntiluvat on myönnetty vain 16 tai 18 vuotta täyttäneiden rokottamiseen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ