Etelä-Uusimaa

BK väänsi välierät voitokkaasti vauhtiin


Sillinsyönnin ja kuraveden seasta kohosi voittajana pinnalle BK-46, kun miesten SM-käsipallon välierät kiskottiin käyntiin keskiviikkona.

Kinkkisten vaiheiden ja sitkeän kamppailun jälkeen Dicken kaatui Karjaan urheiluhallissa 27-24 (13-14). Ottelusarja jatkuu lauantaina Pirkkolassa ja kolmella voitolla pulahdetaan finaaliin.

Yliote kantaa

Ottelun sisällä nähtiin kotijoukkueelta viljalti huonoa peliä, mutta huonoja voittoja ei playoff-pallossa tunneta. Vaikka monilla pelaajilla jäi parantamisen varaa ja varsinkin hyökkäyspelissä oltiin vaarassa ajaa miinaan, niin lopulta vain tuloksella on tässä vaiheessa merkitystä. Dicken on poistunut nyt neljästi peräkkäin BK:n kynsistä ilman voittoa ja se alkoi loppua kohden näkyä lauttasaarelaisten pinnan kiristymisenä.

-Uskon kyllä, että meillä on tietty psykologinen yliote. Tänäänkin onnistuimme voittamaan hieman huonommallakin pelillä. Ehkä oli ihan hyvä, ettei tästä tullut mitään 10 maalin voittoa, vaan kaikille jäi varmasti sellainen tunne, että pystymme tästä parantamaan, Jac Karlsson totesi.

Hänelle itselleen jäi kenties eniten parannettavaa, sillä kremppoja riesakseen saanut suvereeni pelinrakentaja veti välieräavauksen vihkoon.

-En muista, milloin olisin viimeksi pelannut noin huonosti. Ehkä se näkyi, että olen tämän yli kolmen viikon pelitauon aikana ollut vain pari kertaa käsipallotreeneissä. Polvi ei ole ihan kunnossa ja vanha selkävaivakin on muistuttanut itsestään. Pelaaminen kyllä onnistuu, mutta nähtävästi alan tulla vanhaksi, kohta 35 vuotta täyttävä Karlsson hymähti.

-Puolustuksessa pelasin ihan hyvin, mutta hyökkäyspäässä en voi pelata noin huonosti. Enkä tulekaan jatkossa pelaamaan.

Ylikylän ukko

BK:n venyminen voittoon näin kehnolla Karlssonin panoksella olisi joskus mennyt aprillipilan piikkiin, mutta nyt käytössä on mainio ”vapaudu vankilasta”-kortti. Se on täynnä Nico Rönnbergin sormenjälkiä ja sillä pelastuttiin pulasta.

Nico nakkeli avausjaksolla yhdeksän maalia ja syötti kaksi siihen päälle ollen mukana lähes kaikissa tuhoissa. Kakkosjaksolla löytyi hieman enemmän tulitukea, mutta valtavasti BK joutui Rönnbergiin nojaamaan. Ylikylän ukkona kentällä kipinöineen miehen näytöstä kelpaa katsella, mutta tällä reseptillä tuskin kultaa juhlitaan.

-Olimme aika paljon Nicon varassa ja onneksi hän pelasi noin hyvin. En tiedä miten olisi käynyt, jos hänellä ei olisi heitto kulkenut. Nicollekin voi tulla huonompia päiviä ja silloin muiden pitää nousta enemmän esiin, Karlsson sanoi.

Nicoa lukuun ottamatta pakkipuolella oli keskiviikkona hiljaista, sillä Stefan Trpchevskin alakulo jatkuu eikä BK-hyökkäys saa vasenkätisestä pakistaan kaipaamaansa etua. Oliver Nordlund vilkastui viime minuuteilla ja kuittasi läpimurroilla nimiinsä maalit 25-24 ja 27-24. Ne syntyivät ilman maalivahtia 7 vastaan 6-pelillä, jolla isännät kaivoivat lopussa osumia. Valmentaja Andreas Rönnbergin oli tähän temppuun turvauduttava, sillä hyökkäys oli mennä umpisolmuun.

-7 vastaan 6-peli meidät lopussa pelasti, Karlsson myönsi.

Ylikypsä paisti

BK pelasi ensimmäiset 25 minuuttia ilman pallonmenetyksiä, mutta sen jälkeen niitä tuli roppakaupalla. Kenties pitkä pelitauko vaikutti ja koneesta piti karistaa karstoja.

-En ole ehkä vielä samassa rytmissä kuin muut, jotka ovat koko ajan harjoitelleet. On hassua sanoa näin välierävaiheessa, mutta ajoitusten kanssa oli hakemista. Kaiken kaikkiaan peli oli aika sekavaa, Karlsson totesi.

Puolustus- ja maalivahtipeli oli lopulta BK:n vahvin valtti ja sen merkitystä välierien kynnyksellä ahkerasti alleviivattiin. Jälleen kerran on Dickenin maalivahtipeli nostettu joukkueen suureksi eduksi, mutta niin vain oli Miksu Heinosella näppinsä enemmän pelissä siinä vaiheessa, kun ottelua ratkottiin. Hänen pitää yltää samalle tasolle myös Pirkkolassa, mikä ei aina ole onnistunut.

Tadas Stankeviciuksen viivapeli aiheutti BK:lle päänsärkyä, mutta jos samaan hintaan saadaan mahtipyssy Max Granlund räpiköimään pelin ulkopuolella, niin karjaalaiset tekevät kaupat.

-Avausjaksolla ei ollut oikeastaan muuta ongelmaa kuin Stankevicius. Korjasimme sen toiselle puoliskolle ja puolustimme oikein hyvin, Karlsson kehui.

Tunteita pintaan

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo kuudetta kertaa, eikä inhon tunteilta voi enää välttyä. Nico Rönnberg soittaa suutaan Ian Martinille ja hän takuulla nautti siitä, kun Martin sutaisi kohtalokkaasti rankkarinsa kokonaan ohi maalista ja Nico veivasi seuraavassa hyökkäyksessä saman miehen vipuun 26-24-osumassa.

Kun valmentaja Rönnberg otti aikalisän 15 sekuntia ennen loppua pelin jo ratkettua, oli Dicken-luotsi Björn Monnbergin vaikea peittää tuohtumustaan tälle vedolle, jonka voi härnäämiseksi tulkita.

-Runkosarjassa kiihkeys ei samalla tavalla näy. Pudotuspeleissä on eri henki ja tunteet alkavat nousta pintaan, Karlsson nyökytteli.

Ottelutilastot, BK-46: Nico Rönnberg 13/18 (7 m 4/4), Linus Lindberg 4/5, Sebastian Säkkinen 2/5, Oliver Nordlund 2/5, Robin Sjöman 2/2, Kenneth Dahlberg 2/2, Stefan Trpchevski 1/1, Miska Henriksson 1/1, Jac Karlsson 0/3. Yhteensä 27/42 (64 %).
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 13 torjuntaa, Oscar Snellman 1 (7 m).
Jäähyt: Trpchevski 2 x 2 min, Rönnberg 2 x 2 min, Sjöman 2 min. Maalit Dickenille 5-1.
Pallonmenetykset: 14.
Dicken: Ian Martin 6/11 (7 m 1/2), Tadas Stankevicius 6/7, Benny Broman 4/7, Max Granlund 2/6, Filip Söderlund 2/4, Joacim Broman 2/3 (7 m 1/2), Anton Remy 1/5, Oskar Monnberg 1/2. Yhteensä 24/45 (53 %).
Maalivahdit: Tuomas Laitinen (60 min.) 11 torjuntaa.
Jäähyt: Felix Nilsson, Granlund, Söderlund 2 min. Maalit BK:lle 4-1.
Pallonmenetykset: 10.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ