Etelä-Uusimaa

Sirkus Finlandialle vielä toinenkin poikkeusvuosi


Kiertueen aloitus siirtyy, tavoitteena nyt heinäkuun alku

Sirkus Finlandia pääsi aloittamaan vuoden 2020 kiertueensa vasta elokuussa, kun alun perin ensi-iltanäytökset oli suunniteltu kotipaikkakunnalle Karjaalle jo pääsiäiseksi. Vuoden 2021 kiertueen aloituksesta ei ole vielä varmaa tietoa.

Yrityksen kotisivuilla ilmoitetaankin lyhyesti kiertueen aloituksen siirtyvän jälleen ja uudesta ajankohdasta ilmoitetaan heti kun tiedetään enemmän.

-Emme alkaneet suunnitella tälle keväälle vielä mitään, koska tilanne näytti jatkuvan hankalana. Karjaan ensi-iltanäytökset on suunniteltu nyt alustavasti heinäkuun alkuun. Katsotaan mitä tapahtuu ja mennään tilanteen mukaan, sirkustirehtööri Calle Jernström Junior kertoo.

Vuoden 2021 esityskaudesta tehtiin sopimukset taiteilijoiden kanssa jo vuoden 2019 puolella ja tällä hetkellä kaikki ovat odottavalla kannalla. Monet taiteilijat ovat joutuneet hankkimaan tilapäisesti muita töitä, kun esiintymään ei ole päässyt enää pitkään aikaan.

Uutta toimintaa vireillä

Lyhyeksi typistyneellä 44. kiertueella viime vuonna Sirkus Finlandian yleisömäärä oli vain 37.000, kun tavallisina vuosina yleisöä on ollut 220.000-230.000 yli sadalla paikkakunnalla. Viime vuonna sirkus pääsi vain parillekymmenelle paikkakunnalle ja suuremmissa kaupungeissa esiinnyttiin useamman päivän ajan.

-Olemme varautuneet tällaiseen heikompaan tilanteeseen jo 20 vuoden ajan, joten siinä mielessä meillä ei ole hätää. Kehittelemme nyt kuitenkin uusia toimintamuotoja, joilla saataisiin tulovirtaa paikkaamaan tilannetta, Jernström kertoo.

Karjaan keskustaan tyhjään liiketilaan on suunnitteilla sirkuskauppa, jossa tulee olemaan erilaista rekvisiittaa ja fanituotteita. Avajaiset on suunniteltu maailman sirkuspäivään huhtikuun puolivälissä. Yritys aikoo aloittaa myös asuntovaunujen vuokrauksen, sillä kalusto lojuu tällä hetkellä tyhjän panttina.

Sisun tehdasalueella sijaitsevassa 4.500 neliömetrin hallissa vireillä oleva museohanke etenee pikkuhiljaa.

-Materiaalin läpikäymisessä ja arkistoinnissa on todella paljon työtä ja etsimme siihen parhaillaan työntekijöitä, Jernström kertoo.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ