Raaseporissa 20 koronatartuntaa kahdessa viikossa


Raaseporissa todettiin helmikuun kahden viimeisen viikon aikana peräti 20 uutta koronatartuntaa. Taudin ilmaantuvuusluku on sen myötä 72,5/100.000 asukasta.

Viime viikkojen tartunnat ovat kaupungin mukaan peräisin monista lähteistä, useimmat kuitenkin perheen sisältä tai lähipiiristä. Yksi tartunta on peräisin ulkomailta ja yksi henkilö on saanut tartunnan työpaikalla. Joukossa on myös yksi tartunta, jonka lähde ei ole tiedossa. Tartunnoissa on myös useampi epäilty virusmuunnos.

-Vaikka suurin osa tapauksista tulee nyt perheenjäsenten tai perhetuttavien kautta, meillä on myös yksittäisiä tartuntoja, jotka eivät ole mitenkään yhteyksissä toisiinsa. Ilmaantuvuusluku on myös korkeimmalla tasolla pandemian alkamisesta. Kun tähän vielä lisätään se, että monet tartunnoista saattavat olla nopeammin ja helpommin leviävää virusmuunnosta, nyt jos koskaan on aika rajoittaa kontaktejaan oman kodin rajojen sisäpuolelle, ylilääkäri Solveig Lundqvist painottaa. Raaseporissa oli kirjattu tiistaihin mennessä viime keväästä lähtien yhteensä 112 koronatapausta.

Seitsemän prosenttia rokotettu

Kaupungin asukkaista oli rokotettu tiistaina 6,7 prosenttia. Tällä hetkellä rokotetaan vuonna 1940 ja aiemmin syntyneitä samanaikaisesti kotihoidon asiakkaiden ja ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvien vuonna 1952-1965 syntyneiden kanssa. Kaikki kaupungin vanhusasumisyksiköiden asukkaat, jotka ovat halunneet rokotuksen, on rokotettu.

Rokote on annettu myös kaikille kotihoidon yli 85-vuotiaille asiakkaille, jotka ovat sen halunneet. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvista oli rokotettu alkuviikolla 155 henkilöä. Yli 80-vuotiaista asukkaista oli rokotettu 930 henkilöä (45,5 %) ja lisäksi sata yli 65-vuotiasta henkilöä, jotka asuvat samassa taloudessa kyseiseen ikäryhmään kuuluvan kanssa.

Henkilöitä, jotka ovat syntyneet vuonna 1934 tai aikaisemmin, ja joille kaupunki ei ole vielä soittanut, pyydetään ottamaan yhteyttä seniorineuvontaan rokotusaikaa varten. Vanhempien ikäryhmien rokotukset järjestetään Karjaalla, Tenholassa, Pohjassa ja Tammisaaressa. Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat rokotetaan entisen Hagakodin tiloissa Tammisaaressa.

Kun kaikki vuonna 1940 tai sitä aiemmin syntyneet on rokotettu, puhelin- ja verkkoajanvaraus avataan 70-79-vuotiaille, eli vuosina 1941-1951 syntyneille. Ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa rokotteiden saatavuuden hitaudesta johtuen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ