Etelä-Uusimaa

Fyren-ravintolan asiakkaalla koronatartunta


Tammisaaressa Fyren-ravintolassa oli 13. helmikuuta asiakas, jolla todettiin pari päivää myöhemmin koronatartunta.

Kaupungin tartuntatiimi sai tietää tapauksesta viime perjantaina 19. helmikuuta, siis melkein viikon viiveellä, ja selvitti viikonlopun aikana mm. tilan koon, ilmanvaihdon ja istumapaikat. Selvitysten mukaan vain yksi seurue on ollut tarpeeksi lähellä mahdolliselle korona-altistukselle.

-Tämän vuoksi THL:n infektiolääkäri ja kaupungin tartuntatautitiimin lääkäri päättivät, että tässä tapauksessa riittää, että ravintoloitsija lähettää tiedon asianosaisille omien kanaviensa kautta, kaupungin tiedottaja Petra Louhimies kertoo.

Moni asiakas oli tehnyt ravintolaan ennakkovarauksen, mikä helpotti mahdollisten altistumisten selvittämistä ja jäljittämistä. Kaikki asianomaiset on tavoitettu.

-Tämä tapaus ei siis koske kovin montaa asiakasta rajoitusten ja tilan hyvän ilmanvaihdon ansiosta, Louhimies sanoo ja kiittää ravintoloitsijaa hyvästä yhteistyöstä.

-Haluaisimme myös pyytää kaikkia ravintoloissa käyviä jättämään puhelinnumeronsa ravintolaan joko varauksen tai käynnin yhteydessä. Näin tartunnanjäljitys saa yhteyden nopeammin ja tehokkaammin mahdollisiin altistuneisiin, jos ravintolassa todettaisiin positiivinen tapaus, Louhimies toivoo.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ