Etelä-Uusimaa

BK:lla meni suu suppuun


Härän vuosi 2021 ei sittenkään sujunut BK-46:n käsipallomiehistöltä tyystin voittojen merkeissä, vaan se ajautui keskiviikkona sonnin syömäksi. Riihimäen rodeo oli ronskia tekoa ja Cocks haki SM-liigan ylemmän jatkosarjan ottelusta pisteet Karjaalta maalein 28-30 (16-15).

Momentum sentään

Vieraiden lopullinen irtiotto käynnistyi BK:n avustuksella tilanteessa 25-25. Teemu Tamminen jäi hyökkääjän virheensä jälkeen kompuroimaan Albert Lindholmin kanssa ja huoltaja Kris Allamo älähti siitä tuomari Mikael Lindroosille, joka ei ollut enää juttutuulella.

Keltaisen kortin jälkeen Lindroos päätti vielä antaa pallonhallinnan takaisin Cocksille ja hyökkäykseen matkalla ollut BK äimisteli takaisin puolustukseen. Isäntien pakka hajosi hetkeksi ja Cocks takoi 25-29-karkumatkalle neljä minuuttia ennen loppua.

-Siinä oli iso käänne, kun peli oli kulminaatiopisteessä. Suunsoitosta kortti ja näköjään tuollaisesta tilanteesta voi tuomita myös pallon vastustajalle. Jotenkin meidän otteemme sen jälkeen kirposi, valmentaja Andreas Rönnberg totesi.

BK kävi vielä korkealta kiinni ja yritti höyrytä samanlaista loppukiriä kuin viimeksi Dickeniä vastaan, mutta isommalla vaikeuskertoimella. Dickenin tapaan Cocksin hermo petti paineen alla ja Sebastian Säkkinen kontraili kotijoukkueen maalin päähän. Kovin kauniisti ei Cocks peliä loppuun vienyt, mutta Vitalie Nenitan osuma varmisti voiton.

-Olen ylpeä siitä, että uskoa riitti loppuun asti ja tulimme vielä peliin mukaan, Rönnberg kiitteli.

Lihamuuri vieköön

BK:n hyökkäystehot jäivät alle 50 prosentin eikä sellaista ole nähty pitkään aikaan. Peli jäi pyörimään liian kapealle alueelle eikä Cocksin puolustusta saatu liikkumaan tarpeeksi, jotta välejä olisi auennut. Cocks pystyi tukeutumaan vahvuuksiinsa ja seisomaan kookkaana edessä. Lihamuuriin vaimeni monen monta karjaalaiskutia ja maalivahtitaistoa hallinnut Giedrius Morkunas hoiti loput.

-Emme ole koko kauden aikana heittäneet noin monta heittoa blokkiin. Peli oli liian seisovaa emmekä saaneet toisella jaksolla enää heittoja hyvistä paikoista, Rönnberg pureskeli.

Yhdeksän metrin heitoilla tuskailtiin toisella jaksolla murheellinen lukema (1/11) ja sen kerran, kun kaukolaakilla osuttiin, niin tekijänä oli aikalisällä punotun juonen jälkeen laituri Säkkinen. Avausjaksolla siistiä syöttörallia harrastanut Jac Karlsson hakkasi heitoillaan päätä seinään eivätkä Stefan Trpchevski tai Oliver Nordlund enää kakkosjaksolla urotekoihin venyneet.

Nico Rönnberg palasi nilkkatällin jäljiltä kentälle vajaatehoisena ja kaikin puolin tavallista vaisumpana. 24-22-maalinsa jälkeen hän juoksi ontuen takaisin puolustukseen eikä sen jälkeen enää esiin noussut. Rankkareita Rönnberg ehti hankkimaan neljä, Cocksille niitä ei tuomittu lainkaan.

-Kyllä sen näki, ettei Nico ole sataprosenttisessa kunnossa. Sanoin hänelle, että jos tuntuu pahalta, niin tule vaihtoon. Hän pystyi kuitenkin auttamaan joukkuetta kentällä, valmentaja Rönnberg tuumi.

Serbi soikoon

Elämänsä ilosta palloa viskonut Ivan Mosic aiheutti BK:lle päänvaivaa. Liian usein serbijässikkä viiletti vauhdilla yhdeksän metrin sisälle ja nousi heittoon ilman kontaktin häivää. Puolustus valui alas ja Mosicin kimppuun noustiin turhan myöhään jos ollenkaan.

-Siihen olisi pitänyt keksiä jotain. Odotin pelaajien ratkaisevan asian, mutta minun olisi pitänyt reagoida Mosiciin jo aiemmin, Rönnberg sanoi.

Suomalaispelaajat soittivat Cocksissa kolmatta viulua, sillä laiturit Tamminen ja Syrjälä eivät paikoilla juhlineet. Tamminen on tuskin koskaan piileskellyt Karjaan koitoksissa yhtä pahasti kuin nyt avausjaksolla, mutta hän heräsi hääräämään kakkospuoliskolla. Cocks on siitä erikoinen, että se ei monien muiden joukkueiden tapaan ota maalivahtia alivoimalla pois, vaan hyökkää nöyrästi viidellä kuutta vastaan.

Voittotansseista päätellen kyseessä olivat Cocksille isot pisteet ja valmentaja Kaj Kekkikin totesi käsillä olevan käännekohdan, josta riksulaisten peli pyörähtää parempaan suuntaan. Dicken, Cocks ja BK ovat edelleen tiukasti toistensa kurkussa kiinni.

-Tilanne on sama kuin viime kaudella. Ottelut ovat todella tasaisia ja paljon ratkeaa siihen, kumpi joukkue pystyy viimeisen viiden minuutin aikana pitämään päänsä kylmänä ja löytämään parhaat ratkaisut, Rönnberg totesi.

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta etenee suoraan välieriin ja juuri nyt sinne ovat matkalla Dicken ja Cocks. BK:n nuoli osoittaa puolivälierien kautta koukkaamiseen.

Ottelutilastot
BK-46:
(maalit/heitot) Sebastian Säkkinen 5/10, Linus Lindberg 5/8, Jac Karlsson 3/10 (7 m 3/4), Nico Rönnberg 3/9 (7 m 0/1), Robin Sjöman 3/3, Stefan Trpchevski 2/5, Oliver Nordlund 2/5, Kenneth Dahlberg 2/3, Albert Lindholm 2/2, Nicholas Mavrostomos 1/2. Yhteensä 28/58 (48 %).
Maalivahdit: Miksu Heinonen (60 min.) 9 torjuntaa.
Jäähyt: Trpchevski, Sjöman 2 min. Maalit Cocksille 3-2.
Pallonmenetykset: 8.
Cocks:
Ivan Mosic 11/19, Vitalie Nenita 6/12, Davor Basaric 5/5, Djordje Djekic 2/4, Sandro Samardzic 2/2, Teemu Tamminen 1/2, Roni Syrjälä 1/1, Giedrius Morkunas 1/1. Yhteensä 30/47 (64 %).
Maalivahdit: Giedrius Morkunas (60 min.) 19 torjuntaa.
Jäähyt: Basaric 2 x 2 min, Mosic, Tamminen 2 min. Maalit BK:lle 3-1.
Pallonmenetykset: 14.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ