Etelä-Uusimaa

Lindholm saa pelata cup-finaalissa


BK-46:n käsipallomiehistön laitapelaaja Albert Lindholm voi huokaista helpotuksesta, sillä hän on kuin onkin pelikelpoinen lauantaina Suomen cupin finaalissa. Käsipalloliiton kurinpitopäällikkö Heidi Kullberg asetti Lindholmin viime viikolla pelikieltoon cupin finaalista, mutta kurinpitovaliokunta päätyi sen torstaina mitätöimään käsiteltyään BK:n jättämän valituksen.

Lindholm osui cupin välierässä HIFK:ta vastaan helsinkiläisten valmentajaan Jaakko Horelliin juostessaan hyökkäykseen. HIFK:n vaihtopenkin kohdalla sattunut kontakti tulkittiin ilmeisen tahalliseksi ja pelikielto napsahti törkeästä epäurheilijamaisesta käytöksestä. Erotuomareilta tai otteludelegaatilta ei raporttia tapauksesta lähtenyt, vaan Kullberg sai asiasta ilmoituksen HIFK:n puolelta.

Kurinpitovaliokunta tuli siihen johtopäätökseen, että Lindholm osui kyynärpäällään valmentajaan tarkoituksellisesti, mutta kyse ei ollut varsinaisesti väkivaltaisesta lyönnistä. Asiassa oli osuutensa myös sillä, että valmentaja seisoi ennen tilannetta pelialueella, ja kontaktin hetkellä pelialuetta rajoittavalla rajaviivalla. Lindholm oli jo aiemmin ottelun aikana pyrkinyt kiinnittämään tuomareiden huomion siihen, ettei Horelli noudata vaihtoaluesääntöjä ja on ajoittain pelikentän puolella.

Lindholmin todettiin syyllistyneen epäurheilijamaiseen tekoon, mutta valmentajan katsottiin omalla toiminnallaan myötävaikuttaneen tapahtumaan. Kurinpitovaliokunta tuli siihen tulokseen, että oikea pelisääntöjen mukainen rangaistus Lindholmille olisi ollut ottelusta sulkeminen ilman jälkiseuraamuksia.

Kurinpidollisesti asiaa pitää tarkastella valiokunnan mukaan sillä oletuksella, miten tilanne olisi ottelussa ratkaistu, mikäli se olisi havaittu. Kurinpitorangaistusta ottelussa tapahtuneista rikkeistä ei anneta jälkikäteen, mikäli ottelussa tapahtunut välitön erotuomareiden puuttuminen asiaan olisi johtanut korkeintaan ottelussa kärsittävään rangaistukseen, päätöksessä todetaan.

BK kohtaa cupin finaalissa Dickenin, joka päihitti keskiviikkona toisessa välierässä Cocksin Riihimäellä 26-30.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ