Etelä-Uusimaa

Raasepori ja Hanko aloittavat rokotukset maanantaina


Ensimmäiseksi noin sadalle työntekijälle

Koronarokotukset alkavat Raaseporissa ja Hangossa maanantaina 11. tammikuuta. Rokotukset annetaan Raaseporin ja Hangon yhteistyönä Raaseporissa sijaitsevassa rokotuspisteessä.

Rokotuksen saavat aluksi ainoastaan koronaviruspotilaiden ja tautiepäilyjen hoitoon, näytteenottoon ja diagnostiikkaan osallistuva henkilöstö, yhteensä noin 100 henkilöä molemmissa kaupungeissa. Asianomaiset henkilöt saavat lisätietoa mm. ajanvarauksesta sähköpostitse.

Viikosta kolme lähtien rokotetaan ikääntyneiden ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat. Henkilökunta rokotetaan Raaseporin rokotuspisteessä ja ympärivuorokautisen hoivan asukkaat asumisyksiköissä.

Vanhempien ikäryhmien rokotukset käynnistyvät todennäköisesti helmikuussa. Tietoa muun väestön rokotuksesta annetaan myöhemmin, kun selviää minkä tyyppistä rokotetta tulee saataville ja kuinka paljon.

-Koko projekti on massiivinen. Rokotukset voivat jatkua vähintään puoli vuotta ja ehkä koko vuoden riippuen siitä, kuinka paljon rokotetta on saatavilla, Raaseporin johtava lääkäri Tove Wide sanoo.

Hän toivoo myös, että mahdollisimman moni ottaa rokotteen.

-Kuten kaikkien rokotteiden kanssa, lieviä sivuvaikutuksia voi ilmetä ja kuumereaktioita voi aiheutua noin joka kymmenennelle rokotuksen saaneista. Tähän mennessä vaikeita sivuvaikutuksia ei ole raportoitu, kun nyt saatavilla olevaa rokotetta tai plaseboa on annettu 38.000 testihenkilölle, Wide sanoo. Raasepori tulee tiedottamaan koronarokotuksista verkkosivustollaan ja paikallisissa tiedotusvälineissä.

Hangon kaupungin laajennettu johtoryhmä päätti kokouksessaan torstaina 7. tammikuuta jatkaa voimassa oleva rajoituksia ja suosituksia tammikuun loppuun saakka. Ne löytyvät Hangon kaupungin nettisivulta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ