Etelä-Uusimaa

Knipan myytiin porvoolaisille ravintoloitsijoille


Perinteikäs kesäravintola Knipan Tammisaaressa on vaihtanut omistajaa 400.000 eurolla. Uudet omistajat ovat porvoolaiset Juho Tanska, Aaro Tukiainen-Lindroos ja Jessica Lindroos, joilla on ravintolatoimintaa tätä nykyä Porvoossa.

Viime vuosisadan alussa valmistuneesta Knipanista pyydettiin 490.000 euroa ja sopimukseen päästiin noin kahden kuukauden kaupanteolla, Tukiainen-Lindroos kertoo. Raaseporin kaupunki myi Knipanin vuoden 2014 alkupuolella paikalliselle yrittäjäkaksikolle 167.5000 eurolla.

-Idea heräsi meillä jo noin vuosi sitten, kun Knipan tuli myyntiin. Rakennus ja miljöö ovat ainutlaatuisia. Meillä on ollut laajentamissuunnitelmia jo pidempään, mutta koronakevät löi ne jäihin. Ryhdyimme hankkeeseen uudelleen nyt syksyllä, yhtiön toimitusjohtaja Tukiainen-Lindroos kertoo.

Kesäravintolan toimintakonsepti tulee pysymään ennallaan.

-Knipan oli meille yksi vaihtoehto ja samalla haastavin, sillä paikassa on yli 600 neliömetriä, jotka pitäisi saada hyötykäyttöön ja tuleviin pintaremontteihinkin kuluu rahaa. Meillä ei ole täällä myöskään kotikenttäetua, Tukiainen-Lindroos sanoo, mutta luottaa samalla tulevaan kesäsesonkiin.

Hän kertoo myös, että sukeltajat tutkivat rakennuksen paalutukset ja perustukset ennen kaupantekoa.

-Se oli meidän suurin huolemme, mutta kaikki on kunnossa, ja ravintola pysyy paikoillaan jatkossakin, Tukiainen-Lindroos sanoo.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ