Etelä-Uusimaa

Hovioikeus hylkäsi varusmieskuljettajan syytteet


Helsingin hovioikeus on hylännyt Skogbyn tasoristeysturmasta maastokuorma-auton varusmieskuljettajaa vastaan nostetut syytteet. Hovioikeus piti näin ennallaan käräjäoikeuden aiemman tuomion.

Vastaajaa syytettiin kolmesta kuolemantuottamuksesta, liikenteen vaarantamisesta ja palvelusrikoksesta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus hylkäsi syytteet runsas vuosi sitten ja päätti, että kuljettajaa ei tuomita rangaistukseen ja tämä välttyy tuomiolta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe valitti päätöksestä hovioikeuteen, koska syytteiden hylkäämisperusteet eivät olleet hänen mielestään riittävät. Valituslupa tuli tämän vuoden helmikuussa.

Hovioikeudenkin mukaan kyseessä oli onnettomuus eikä varomattomuus. Vastaaja vaati oikeudessa syytteiden hylkäämistä. Koska hovioikeus hylkäsi syytteet, valtio joutuu korvaamaan vastaajan oikeudenkäyntikulut, jotka ovat hovioikeudessa noin 15.000 euroa.

Vuoden 2017 lokakuussa sattuneessa onnettomuudessa kuoli kolme varusmiestä ja viisi loukkaantui, kuljettaja mukaan lukien, kun Uudenmaan prikaatin maastokuorma-auto ja VR:n kiskobussi törmäsivät tasoristeyksessä. Skogbyn vaarallinen tasoristeys poistettiin käytöstä pian onnettomuuden jälkeen.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ