Etelä-Uusimaa

Raasepori kieltää yleisötilaisuudet ja sulkee julkiset tilat


Raaseporin kaupungin valmiusryhmä on päättänyt aiempaa tiukemmista koronan leviämisen ehkäisemiseen liittyvistä rajoituksista ja uusista suosituksista, jotka ovat voimassa joulukuun 18. päivään asti.

Valmiusryhmä päätti torstaina, että Raaseporissa kielletään kaikki yleiset tilaisuudet sekä sisällä että ulkona kyseiseen päivämäärään saakka.

Lisäksi suositellaan, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia. Poikkeuksena suositukseen ovat pienimuotoiset ja enintään 10 henkilön muistotilaisuudet.

Kaupungin kaikki julkiset tilat suljetaan kolmeksi viikoksi. Tämä koskee mm. uimahallia, palloiluhalleja, kuntosaleja, kirjastoja, museota ja nuorisotaloja. Kaupunki suosittelee vahvasti, että myös yksityiset toimijat noudattavat uusia suosituksia. Julkisten tilojen sulkeminen koskee myös koulujen liikuntasaleja, joka tarkoittaa sitä, että kaikki niihin varatut ajat perutaan.

Kaupungin kolmessa lukiossa siirrytään etäopetukseen keskiviikkona 2. joulukuuta meneillään olevan koeviikon takia, eli koeviikko suoritetaan loppuun normaalisti. Opiskelijoilla on oikeus koululounaaseen myös etäjakson aikana.

Kaupunki suosittelee, että myös yksityiset opetuksenjärjestäjät mm. toisella asteella siirtyvät etäopetukseen mahdollisimman pian. Raaseporin yläkouluihin 7.-9. -luokkalaisille tulee kasvomaskisuositus. Maskeja toimitetaan parhaillaan niin, että ne ovat kouluissa viimeistään tulevana maanantaina. Maskisuositus koskee myös koulukuljetuksia.

Työpaikoille Raaseporissa suositellaan nyt etätyötä aina kun se on mahdollista. Muussa tapauksessa työnantajan suositellaan ohjeistavan työntekijöitä käyttämään kasvomaskia kaikissa työtiloissa. Lisäksi lounas- ja kahvitauot tulee pitää porrastetusti.

Raaseporin valmiusryhmä päätti torstaina myös, että kaikki aikuisten harrastustoiminta keskeytetään. Tämä koskee yli 18-vuotiaita. Harrastukset, joihin liittyy fyysistä kontaktia, esimerkiksi joukkueurheilu, keskeytetään kaikissa ikäryhmissä. Poikkeuksena on sellainen 12-18-vuotiaiden harrastustoiminta, jossa ei ole lähikontakteja. Toiminnan jatkaminen edellyttää, että se on erityisen tärkeää osallistujille ja se voidaan järjestää turvallisesti turvaetäisyydet säilyttäen ja hyvä käsihygienia huomioiden. Myös alle 12-vuotiaiden harrastustoiminta, jossa ei ole lähikontakteja, voi jatkua kun se järjestetään turvallisesti. Poikkeukset eivät siis koske niitä kaupungin tiloja, jotka suljetaan nyt kolmeksi viikoksi.

Raaseporin vanhusten asumisyksiköissä voi vierailla vain täysin terveenä. Kaikki vierailut sovitaan tästä eteenpäin etukäteen, ja sisään pääsee vain yksi vieras kerrallaan asiakasta kohti ja koko yksikköön enintään kolme vierasta samaan aikaan. Vierailijoiden tulee käyttää kasvomaskia koko vierailun ajan ja heidän tulisi pyrkiä pitämään kahden metrin turvaväli asiakkaaseen ja henkilökuntaan.

Vierailut toteutetaan mahdollisuuksien mukaan erillisessä tilassa, jossa on esimerkiksi muovipleksi asiakkaan ja vieraan välissä. Muutoin vierailu toteutetaan asiakkaan omassa huoneessa, mutta ei yhteisissä tiloissa. Vierailuaika on kerrallaan puoli tuntia.

Toimintayksikön johtaja vastaa vierailujen turvallisesta järjestämisestä ja voi joutua arvioimaan vierailujen mahdollisuutta uudelleen, joten aina vierailut eivät ole mahdollisia, kaupunki tiedottaa.

HUS tiedotti keskiviikkoiltana koko Uudenmaan olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Raaseporissa oli todettu viikoilla 46-47 eli 9.-22. marraskuuta kolme uutta koronatapausta. Taudin ilmaantuvuusuluku oli 14 vuorokauden aikana 11/100.000 asukasta. Raaseporissa on kirjattu epidemian alkamisesta maaliskuussa yhteensä hieman alle 60 tartuntaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ