Etelä-Uusimaa

Inkoossa toimintarajoituksia koronatilanteen vuoksi


Inkoon pandemiaryhmä on päättänyt kunnan toimintaa koskevista uusista koronarajoituksista sosiaali- ja terveysministeriön, aluehallintoviraston ja HUS:n suositusten mukaan perjantaista marraskuun 27. päivästä alkaen.

Kunnan pandemiaryhmä ja johtoryhmä on Uudenmaan vakavasta tilanteesta johtuen tarkastellut tilannetta kokonaisuutena. Haluamme silti mahdollistaa tiettyjä toimintoja, joihin osallistujien on mielestämme turvallista osallistua. Tämä edellyttää kuitenkin, että osallistujat noudattavat kasvomaskia, etäisyyksiä ja hyvää hygieniaa koskevia ohjeita, kunnanjohtaja Robert Nyman sanoo.

Uudet suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tällä erää ainakin joulukuun 18. päivään saakka. Kunnan tiloissa järjestettävä aikuisten eli yli 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään marraskuun 27. päivästä alkaen loppukaudeksi. Kuntosali ja talviuintipaikka suljetaan niin ikään. Kunnan tiloissa ei saa harrastaa toistaiseksi kontaktilajeiksi luokiteltuja urheilulajeja. Kunta kehottaa myös yhdistyksiä ja yksityisiä toimijoita noudattamaan suosituksia ja rajoituksia.

Iäkkäiden palveluissa jatketaan entisillä ohjeilla. Henkilökunnalle tulee etukäteen ilmoittaa vierailuista yksiköissä ja sopia vierailun ajankohdasta. Asukkaalla voi olla enintään kaksi vierailijaa kerrallaan. Vierailijoiden tulee myös käyttää kasvomaskia ja käsineitä koko vierailun ajan. Myös 1-2 metrin turvaetäisyys on pidettävä koko vierailun ajan.

Terveyskeskuksessa infektiosairaudet tutkitaan erillisissä tiloissa. Terveyskeskukseen tulee kuitenkin ottaa yhteyttä puhelimitse jo etukäteen, eli sinne ei pidä mennä ilmoittamatta. Käynnin aikana on käytettävä kasvomaskia.

Kuvataidekoulun ja musiikkiopiston toiminta saa jatkua tietyillä rajoituksilla. Ryhmien osallistujamäärät rajoitetaan enintään 10 henkilöön ohjaaja tai opettaja mukaan lukien. Osallistujien on käytettävä kasvomaskia, lisäksi on pidettävä 1-2 metrin etäisyydet ja huolehdittava hyvästä käsihygieniasta.

Nuorisotilassa toiminta jatkuu rajoitetusti. Kaikkien yli 15-vuotiaiden tulee käyttää siellä kasvomaskia, nuoremmille suositellaan kasvomaskia. Uncanilla saa olla enintään 10 henkilöä kerrallaan.

Myös itsepalvelukirjasto suljetaan. Kirjaston normaalit aukiolot kuitenkin jatkuvat niin, että siellä saa olla asioimassa enintään 10 henkilöä kerrallaan. Istumapaikat, lukusali ja asiakastietokoneet ovat poissa käytöstä. Myös kirjaston uusi etätyöpaikka suljetaan.

Kunnantalo ei ole avoinna yleisölle ja henkilökunta työskentelee ensisijaisesti etänä, joten yhteydet hoituvat puhelimitse ja sähköpostitse. Kunnantalolla vierailtaessa on käytettävä kasvomaskia.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ