Etelä-Uusimaa

Hangossa odotetaan maanantaihin, nyt entisillä suosituksilla


Hangon kaupungin laajennettu johtoryhmä päätti uusista paikallisista koronasuosituksista tiistaina. Ryhmä on koolla seuraavan kerran vasta maanantaina, koska Hangossa halutaan odottaa aluehallintoviraston mahdollisia uusia päätöksiä ja alueellisia ohjeistuksia.

Hangossa toimitaan näin ollen ensi viikkoon asti entisillä suosituksilla. Niiden mukaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ei järjestetä sisätiloissa ennen joulukuun 13. päivää. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, kun niissä noudatetaan THL:n ja opetus-ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja käsihygieniakäytännöistä.

Yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella ja aikuisten (yli 20-vuotiaat) ryhmäharrastustoimintaa voi jatkaa alle 20 henkilön ryhmissä suositukset ja ohjeet huomioiden. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kaupunki suosittelee yleisesti, että harrastustoiminnassa vähennetään ihmisten välisiä kohtaamisia ja samassa tilassa olemista.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan lukioissa kaikille ja yläkouluissa henkilökunnalle. Kasvomaskia suositellaan myös takseihin kuljettajille ja matkustajille sekä päiväkeskuksen kuljetuspalveluihin. Kaikkien ulkopuolisten suositellaan käyttävän kasvomaskia kaupungin tiloissa. Tarvittaessa rajoitetaan vierailuja kaupungin hoito- ja hoivayksiköissä. Terveyspalvelujen vastaanotoilla ja odotustiloissa suositellaan oman kasvomaskin käyttöä jo sisään saavuttaessa.

Urheiluseuroissa, kansalaisopistojen kursseilla, taideoppilaitoksissa ja erilaisissa muissa ryhmäharrastuksissa tulee noudattaa kasvomaski- ja hygieniasuosituksia sekä kahden metrin turvaetäisyyksiä. Tarkemmat ohjeet löytyvät kaupungin kotisivuilta. Hangossa on todettu maaliskuusta lähtien yhdeksän koronavirustartuntaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ