Etelä-Uusimaa

Aikuisten harrastustoiminta tauolle, maskit myös takseissa


Raaseporin kaupunki on päättänyt keskeyttää aikuisten eli yli 20-vuotiaiden kaiken ryhmäharrastustoiminnan kolmeksi viikoksi joulukuun 13. päivään saakka koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Lisäksi julkisten tilojen, kuten uimahallin, kuntosalien, museoiden ja kirjastojen, asiakasmäärä puolitetaan normaalista.

Yli 10 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella ja vastaavasti kasvomaskin käyttöä suositellaan yläkoulujen henkilökunnalle. Henkilökunnalle suositellaan maskia myös alakouluissa, varhaiskasvatuksessa suosituksena on visiiri. Maskisuositus koskee myös muita lasten kanssa työskenteleviä esimerkiksi neuvoloissa. Kasvomaskin käyttöä suositellaan niin ikään taksinkuljettajille ja matkustajille.

-Raaseporin yläkouluissa harjoitellaan kasvomaskin käyttöä kuluvalla viikolla. Tällä hetkellä maskisuositus yläkouluissa koskee siis ainoastaan henkilökuntaa, kaupungin tiedottaja Petra Louhimies tiedotti maanantaina iltapäivällä.

Kaupunki muistuttaa myös rajoituksista asumisyksiköissä ja vuodeosastolla. Niissä tulee käyttää kasvomaskia, eikä yleisissä tiloissa saa oleskella. Mikäli asumisyksikössä todetaan tartunta, se määrätään vierailukieltoon.

Pääkaupunkiseudun muuttuneen epidemiatilanteen vuoksi uusia rajoituksia ja suosituksia annettiin maanantaina koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueelle.

Yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja kokouksia ei saa järjestää seuraavan kolmen viikon aikana lainkaan. Rajatuissa ulkotiloissa voi sellaisia kuitenkin järjestää, kun niissä noudatetaan THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ