Etelä-Uusimaa

Mustiolla rakennustöihin joulukuun alussa


Tekninen lautakunta on valinnut Mustion uuden koulu- ja kuntapalvelukeskuksen rakentajat. Uudisrakennus toteutetaan jaettuna aliurakointina, ja sen tekee viisi eri yritystä. Urakkatarjousten yhteissumma on noin 4,5 miljoonaa euroa.

-Vanhan sivukirjastorakennuksen purkutyöt Askersintiellä ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja työt ovat loppusuoralla. Uudisrakennuksen rakennustöiden suunniteltu aloitusajankohta on viikko 50 eli joulukuun toisella viikolla, tilahallintopäällikkö Anna Friberg kertoo.

Sivukirjastona ja asuinrakennuksena palvelleesta vanhasta Askersin talosta oli jäljellä keskiviikkona enää pieni osa länsipäätyä.

Tekninen lautakunta valitsi uuden koulukeskuksen urakoitsijat kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen perusteella, jossa huomioitiin hinta (80 pistettä) ja työnjohtajan kokemus rakennuksen johtamisesta (20 pistettä).

Rakennusurakan saa kajaanilainen Sakela Rakennus Oy, joka tarjosi työn 3,5 miljoonalla eurolla. Sähköurakan tekee Sähkö-Sinssi Oy (378.850), automaatiourakoitsijaksi valittiin Fidelix Oy (24.700) euroa ja putkiurakoitsijaksi LVI-Gerkman Oy (273.000). Exethor Oy:n tarjous hylättiin, koska teknisen lautakunnan mukaan se ei vastannut tarjouspyyntöä. Uudisrakennuksen ilmanvaihdon tekee Hangon Pelti ja Teräs Oy (279.600). Urakkahinnat ovat arvonlisäverottomia. Kaupunki on budjetoinut uudishankkeeseen kuusi miljoonaa euroa.

Arkkitehtitoimiston havainnekuva Mustion uudesta koulurakennuksesta. Väritys on vielä tässä vaiheessa suuntaa antava.
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ