Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

EIF:n maalitykki viilettää Veikkausliigaan


Jalkapallon miesten Ykkösen maalipörssin päättyneellä kaudella voittanut Darren Smith siirtyy Veikkausliigaan FC Hongan riveihin. 24-vuotias tuulennopea kärki paukutti EIF:lle 18 maalia 22 ottelussa ja oli suuressa roolissa tammisaarelaistiimin onnistuneessa kaudessa, joka palkittiin sarjan nelostilalla.

-Kun tulin Suomeen, niin tavoitteeni oli pelata Veikkausliigassa. Tiesin kuitenkin, että minun täytyy edetä askel askeleelta. Vaihtoehtoja oli useita, mutta päätös mennä Honkaan oli lopulta hyvin helppo. Heidän pelityylinsä sopii vahvuuksiini erittäin hyvin ja lisäksi paikka europeleissä oli suuri tekijä, eteläafrikkalainen jutteli tiedotteessa.

Hongan manageri Hexi Arteva totesi joukkueen taustavoimien nähneen kesällä monta EIF:n ottelua Tammisaaressa.

-Olen erittäin iloinen, että tämä puolivuotinen prosessi on nyt maalissa. Teimme jo kesän siirtoikkunaan EIF:lle mielestämme hyvän tarjouksen, johon he eivät tarttuneet. Nyt saamme Darrenin Tapiolaan vapaalla siirrolla, hän kertoi.

Kiitos ei

EIF-päällikkö Peter Haglundia kesän tarjous ei saanut syttymään.

-Se oli ehkä Hongan mielestä hyvä, mutta ei riittävän hyvä meille. He halusivat vuokrata Darrenin loppukaudeksi ja pyysimme tarjousta, joka ei ollut lähellä sitä summaa, joka meillä oli mielessä, Haglund sanoi.

EIF olisi siis voinut lyödä Smithillä rahoiksi ja joutui nyt luopumaan hänestä ilmaiseksi. Kaupankäynnin hetkellä miehistö kuitenkin kamppaili Ykkösen kärkitaistossa.

-Yleensä myymme, mutta nyt emme niin tehneet. Summan olisi pitänyt olla merkittävä, jotta olisimme tuossa kohtaa siihen tarttuneet. Halusimme taistella kauden loppuun asti mahdollisimman hyvästä sarjasijoituksesta parhaalla ryhmällämme. Olisi ollut kaikkia tässä mukana olevia kohtaan väärin tehdä jotain muuta, Haglund totesi.

Hänen mukaansa neuvottelut muiden pelaajien kanssa ovat edenneet lupaavasti ja sopimusuutisia saattaa olla luvassa jo ensi viikolla. EIF järjestää tiistaina 17. marraskuuta avoimet harjoitukset Tammisaaren keskuskentällä, missä seulotaan pelaajia niin edustusjoukkueen kuin myös akatemian (Kolmonen) ja EIF/2:n (Nelonen) tarpeisiin.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ