Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Inkoon vedessä kolibakteereita


Inkoonportin alueelta otetuissa vesinäytteissä on havaittu pieniä määriä koliformisia bakteereja. Veden laadun varmistamiseksi veteen tullaan lisäämään klooria marraskuun 5. päivästä alkaen, Inkoon vesi tiedottaa.

Klooraus saattaa vaikuttaa vesijohtoveden makuun, mutta vettä voidaan käyttää normaaliin tapaan toimenpiteestä huolimatta. Inkoon vesi päätti turvautua klooraukseen, koska pelkkä putkiston huuhtelu ei riittänyt tässä tapauksessa.

Muilta alueilta otetuissa näytteissä ei ole ollut bakteereja. Vedestä otetaan uusintanäytteet 10. marraskuuta ja kloorausta jatketaan, kunnes veden hygieeninen laatu on varmistettu. Asiasta tiedotetaan lisää kun uusintanäytteiden tulokset ovat valmistuneet.

Vesilaitoksen verkostoa on laajennettu uuden Inkoonportin, Torppanummentien ja Veneenrakentajankujan alueella.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ