BK Akademi menetti voiton


Miesten käsipallon 1-divisioonassa pelaavan BK-46 Akademin ilo kauden ensimmäisestä voitosta jäi lyhytaikaiseksi. Karjaalla sunnuntaina maalein 27-24 taipunut Dynamo Riihimäki kun jätti protestin pelaajien edustusoikeutta koskien ja sai sen läpi. BK tuomittiin häviöön ja Dynamolle kirjattiin 0-10-voitto.

Asian taustalta löytyy kahden akatemiajoukkueessa pelanneen BK-laisen rekisteröimä peliaika keskiviikkona edustusmiehistön liigaottelussa. Jonathan Roos ja Wictor Siggberg kävivät lyhykäisesti kentällä liigapelissä Åbo IFK:ta vastaan, mutta se riitti laukaisemaan sääntöpykälän, jonka mukaan heidän olisi pitänyt olla viiden päivän karenssissa ennen ottelua alemman sarjatason joukkueen paidassa.

Näin ei käynyt, vaan kumpainenkin pelasi sunnuntaina Dynamoa vastaan. Riksulaiset pääsivät asiasta jyvälle ja jättivät menestyksellä valituksen. BK:n toiminnanjohtaja Timo Oksanen nosti rehdisti käden pystyyn eikä turhia selitellyt.

-Valitettava juttu, mutta säännöt ovat selvät. Tarkoitus ei ollut toimia epäurheilijamaisesti tai vilpillisesti, vaan epähuomiossa pääsi käymään näin. Säännöt pitäisi tietysti tuntea ja jos tähän jonkun syntipukiksi haluaa, niin minä se varmasti olen, Oksanen sanoi.

Tapaukselta oltaisiin vältytty, jos Roos ja Siggberg olisi merkitty kehityspelaajiksi, sillä sen tuomalla statuksella voi liikkua vapaasti joukkueiden välillä.

-Se on nyt tehty ja molemmat pelaajat ovat jatkossa kehityspelaajia, kuten myös molemmissa joukkueissa pelannut Jonathan Ekman. Linus Lundqvist ja Marcus Ojala olivat jo entuudestaan kehityspelaajia, Oksanen sanoi. BK Akademi on viiden ottelun jälkeen nollilla divarin hännillä.

-Joukkue pelasi ja taisteli hyvin sunnuntaina. Moraalinen voitto jäi BK:lle ja kabinettitappio tuntuu ikävältä. Toisaalta hyvä, että asia kävi nyt ilmi eikä pääse jatkossa enää piinaamaan, Oksanen sanoi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ