Etelä-Uusimaa

Mies hukkui Högbensjö-järvellä


Iso etsintäoperaatio

Mieshenkilö hukkui soutuveneen kaaduttua Raaseporin ja Inkoon rajalla sijaitsevalla Högbensjö-järvellä sunnuntaina aamupäivällä. Hätäkeskus sai ilmoituksen kahdesta veden varaan joutuneesta ihmisestä, joista toinen oli vajonnut pinnan alle.

-Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle nainen oli päässyt rantana omin avuin. Mies oli uinut hänen perässään kohti rantaa, mutta vajonnut veden alle. Onnettomuus tapahtui noin 60 metriä rannasta, pelastustoimintaa johtanut palomestari Jukka Ekholm tiedottaa.

Silminnäkijähavainnossa oli kaksi erillistä paikkaa noin 100 metrin päässä toisistaan, ja pelastuslaitoksen viisi sukeltajaa sekä pintapelastajat aloittivat etsinnät molemmissa paikoissa. Kadonnut henkilö löytyi vähän yli tunnin kuluttua hälytyksestä, joka tuli hieman ennen aamukymmentä. Järvestä pelastautunut nainen toimitettiin kylmettyneenä sairaalaan.

Palomestari Ekholm kehottaa vesilläliikkujia varustautumaan aina asiaankuuluvilla turva- ja kelluntavälineillä. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan kummallakaan tässä onnettomuudessa osallisena olleista ei sellaisia ollut.

Pelastustoimintaan osallistui palomestarin lisäksi kolme pelastusyksikköä, kaksi ensihoitoyksikköä, ensihoidon kenttäjohtaja ja poliisi. Lisäksi Rajavartioston helikopteri toi paikalle kaksi sukeltajaa Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ