BK-46:lla pelaajapulaa, Dicken-ottelu siirtyy


Solidaarisuuden henki kukoisti, kun BK-46 ja Dicken päätyivät yhteisymmärryksessä siirtämään lauantaille 24. lokakuuta merkityn miesten SM-sarjan käsipallo-ottelun. Karjaan urheiluhallissa ei pelata, koska BK:lla on miehistövajetta.

-Oliver Nordlund ja Miska Henriksson suorittavat varusmiespalvelusta, eivätkä pääse vallitsevan koronatilanteen vuoksi vapaalle ja mukaan peliin. Meillä on myös muutama pelaaja loukkaantuneena. Olisimme voineet nostaa kokoonpanoon junioreita, jotka eivät miesten liigarinkiin kuulu, mutta lähtökohtaisesti olisimme kärsineet tilanteesta. Aloite siirtoon tuli meiltä ja joukkueet pääsivät asiasta sopuun urheilullisessa hengessä, valmentaja Timo Oksanen toteaa.

Ottelu on siirretty pelattavaksi 25. marraskuuta Käsipalloliiton siunauksella. Tämä siitä huolimatta, että BK olisi saanut kasaan saman 13 pelaajan kokoonpanon, joka sillä oli edellisessä ottelussa HC Tallinnia vastaan.

-Emme halua turhia ottelusiirtoja ja perusperiaate on se, että jos peli voidaan pelata, niin se pelataan. Meillä on kuitenkin jonkin verran joustovaraa ja koronakin pitää huomioida. Dickenin ei olisi tarvinnut tähän suostua, mutta kun joukkueet keskenään pääsivät sopuun, niin hyväksyimme siirron, liiton kilpailupäällikkö Taneli Tiilikainen toteaa.

Toinen käy, toinen ei

Merkillistä on se, että tulevana keskiviikkona BK voi kuitenkin pelata Turussa Åbo IFK:ta vastaan, vaikka jalkeilla lienee edelleen sama porukka. Nordlundin ja Henrikssonin tilanne on epävarma, mutta luultavasti hankolaiset eivät pääse tuolloinkaan mukaan.

Kyynisempi voisi ajatella, että mestarisuosikki Dickeniä ei haluta rampana kohdata, mutta heikompi ÅIFK nähdään sopivana vastustajana. Tai vähintään niin, että BK ja Dicken tahtovat kärkipeleissä toisistaan parasta mahdollista vastusta, eikä BK kykenisi sitä nyt antamaan.

-Tuohon en kommentoi mitään. Mutta ennakkotapausta tästä ottelusiirrosta ei ole tulossa eikä siihen voi jatkossa vedota, Tiilikainen linjaa.

BK:n tilanteesta tapaus ei anna ruusuista kuvaa, kun pelaajapula puskee ottelusiirtoa pyytämään.

-Alusta lähtien oli tiedossa, että materiaalimme on kapea. Aavistimme, että koronan keskellä tulee jossain vaiheessa vastaavia pulmia, Oksanen sanoo.

Ottelu pelataan siis noin kuukauden päästä, kunhan sisäpalloilut silloin yhä sallitaan eikä korona ole lyönyt halleja kiinni.

-Jos joukkueista joutuu pelaajia karanteeniin ja joudumme siirtämään pelejä sen takia, niin voi olla että tuon ottelun ympärille tulee peliruuhkaa. Sen riskin joukkueet ovat kuitenkin ottelusiirron yhteydessä hyväksyneet, Tiilikainen muistuttaa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ