Etelä-Uusimaa

Uudenmaan prikaati vuokraa lähes puolet Hagakodista


Lisätilaa koronaepidemian vuoksi

Puolustusvoimista ja Uudenmaan prikaatista tulee Raaseporin kaupungin vuokralainen vanhaan Hagakotiin Tammisaaressa. Prikaati on tiedustellut kaupungilta vuokralle lisätiloja joukko-osastossa ilmenneiden koronatartuntojen vuoksi, jotka vaativat poikkeusjärjestelyjä toimintaan ja majoitukseen.

Tekninen lautakunta päätti tiistaina vuokrata Uudenmaan prikaatille tyhjillään olevasta Hagakodista 2.000 neliömetrin tilat 7.000 euron kuukausivuokralla. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuukausi. Entisessä vanhainkodissa on tilaa kaikkiaan noin 4.800 neliömetriä, eli rakennuksesta annetaan vuokralle hieman alle puolet.

Tyhjillään olevat ja Puolustusvoimille vuokrattavat neliöt maksavat kaupungille käyttömenoina tätä nykyä teknisen keskuksen mukaan noin 7.200 euroa kuukaudessa. Kaupunki ei ole saanut rakennuksesta tuloja sen jälkeen, kun Hagakodin toiminta loppui ja siirtyi uudessa muodossa Gammelbodan alueelle. Vanhan Hagakodin kuukausittaiset käyttömenot ovat noin 17.000 euroa.

Kaupunki tarjosi prikaatille myös noin 400 neliömetrin vuokratilat Tammiharjun alueelta. Kyseiset tilat oli suunniteltu aiemmin Raaseporin kulttuuriopiston käyttöön. Opistotoiminta siirtyy kuitenkin Tammisaaressa nuorisotaloon. Prikaati on vuokralla Tammiharjun N-rakennuksessa jo ennestään, mutta lisätilaa oli tarjolla siellä vain rajoitetusti.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ