Etelä-Uusimaa

Inkoolainen Eeva Furman valittiin Vuoden YK-ystäväksi


Inkoossa asuva professori Eeva Furman on saanut Suomen YK-liiton kunniamaininnan mittavasta työstään kansainvälisessä ympäristönsuojelussa.

Tunnustus ympäristönsuojelutyöstä

Vuoden YK:n ystäväksi on valittu Inkoossa asuva professori Eeva Furman. Kunniamaininta myönnetään Furmanille 19. lokakuuta alkavalla YK-viikolla.

Professori Furman työskentelee ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana Suomen ympäristökeskuksessa. Hän on myös Suomen kestävyyspaneelin puheenjohtaja. Furman saa kunniamaininnan mittavasta työstään kestävän kehityksen edistämisen parissa.

-Olen työskennellyt koko työikäni kansainvälisessä ympäristönsuojelussa. Olen nähnyt, että se on rauhantyötä, hän sanoo.

Furman on arvioinut YK:n asettamassa 15 huippuasiantuntijan riippumattomassa ryhmässä kestävän kehityksen tilaa. Ryhmä selvitti neljän vuoden ajan, mitä maiden ja YK:n pitäisi tehdä, jotta maailman kehitys saataisiin murrettua kestävälle polulle. Tutkijaryhmä antoi raporttinsa maailman johtajille viime vuonna ja totesi tilanteen todella vakavaksi.

-Tarvitsemme isoa yhteiskunnallista murrosta. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet toimivat muutoksen kompassina, Furman sanoo.

Kunniamaininta jaettiin nyt neljännen kerran, edellisen tunnustuksen sai tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Vuoden YK:n ystävän valitsee ja nimeää Suomen YK-liiton verkoston johtotiimi, jonka puheenjohtaja Helena Ranta asuu Raaseporissa.

YK:n ystävien tavoitteena on vahvistaa suomalaisten YK-osaamista ja tehdä tunnetuksi Suomen YK-politiikkaa. YK:n päivää vietetään lauantaina 24. lokakuuta. Järjestö täyttää tänä vuonna 75 vuotta.

YK:n ystävät -verkoston johtotiimiin kuuluvat tänä vuonna professori Rannan lisäksi toimitusjohtaja Gunvor Kronman, koulutusalan asiantuntija Ritva Semi, toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen, yrittäjä Peter Vesterbacka, EU-, ulko- ja puolustuspolitiikan asiantuntija Jari Haapiainen ja Global Compact Finlandin pääsihteeri Lenita Toivakka.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ