Uudenmaan prikaatissa jo neljä koronatartuntaa


Dragsvikissa useita kymmeniä altistuneita

Uudenmaan prikaati on päättänyt lisätoimenpiteistä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tämä tarkoittaa mm. että Uudenmaan prikaati peruu lähiaikoina ainakin kaksi suunniteltua kertausharjoitusta.

-Yhteiskunta on tällä hetkellä alueittain jopa kiihtymisvaiheessa koronaviruksen leviämisen osalta. Kertausharjoituksiin saapuu ihmisiä eri puolilta maata ja perumalla osan kertausharjoituksista haluamme vähentää viruksen leviämisriskiä, esikuntapäällikkö, komentaja Mika Immonen tiedottaa.

Koronatartunnat ovat olleet nousussa viime aikoina myös Puolustusvoimissa kuten muuallakin yhteiskunnassa. Uudenmaan prikaatissa oli todettu keskiviikkoon mennessä neljä koronavirustartuntaa.

Tartunnan saaneista varusmiehistä kaksi on varuskunnassa Dragsvikissä ja kaksi kotihoidossa. Kotihoidossa olevat varusmiehet hakeutuivat lomallaan oman kotikuntansa koronatestiin ja tuloksen saatuaan eivät palanneet prikaatiin.

Varuskunnassa koronaan sairastuneiden kahden varusmiehen arvioidaan altistaneen useita kymmeniä muita henkilöitä yksiköissään. Altistuneiden kartoittaminen on edelleen käynnissä. Kaikki, joilla ilmenee oireita, testataan.

-Prikaatin epidemiasuunnitelman mukaisesti olemme eristäneet sairastuneet ja altistuneet muista varusmiehistä tartunnan leviämisen ehkäisemiseksi. Jaamme varusmiehet edelleen kolmeen isompaan osastoon ja tarvittaessa vielä pienempiin ryhmiin. Koulutus sopeutetaan tilanteeseen ja varmistamme valmiuden kaikissa tilanteissa, Immonen kertoo.

Alkuviikolla arveltiin, että koronaan altistuneita olisi ollut noin 20. Varuskunta tiedotti varusmiehellä todetusta koronatartunnasta maanantaina. Tapaus oli ensimmäinen Uudenmaan prikaatissa. Testitulos varmistui positiiviseksi 2. lokakuuta. Sairastunut varusmies palasi lomalta varuskuntaan sunnuntaina 27. syyskuuta. Sairastuneiden kotipaikkakuntia ei kerrota yksityisyyden suojan vuoksi.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ