Uudenmaan prikaatissa ensimmäinen koronavirustartunta


20 altistunutta erillään muista

Dragsvikissa Uudenmaan prikaatissa palvelevalla varusmiehellä on todettu koronavirustartunta. Testitulos varmistui positiiviseksi myöhään perjantai-iltana 2. lokakuuta.

Sairastunut varusmies pidetään varuskunnassa erillään muista. Altistuneita on noin 20 ja myös heidät on sijoitettu erilleen muista mahdollisten lisäaltistumisten ehkäisemiseksi, Uudenmaan prikaati tiedottaa. Tapaus on joukko-osastossa vasta ensimmäinen, joten Dragsvikissa säästyttiin taudilta varsin pitkään.

Esikuntapäällikkö Mika Immonen kertoo sairastuneen varusmiehen palanneen lomalta varuskuntaan sunnuntaina 27. syyskuuta.

-Oireet ilmaantuivat viime viikon torstaina, jolloin henkilö testattiin ja tulos saatiin seuraavana päivänä. Etenemme valmiiden suunnitelmien mukaisesti ja kaikki, jotka ovat olleet lähietäisyydellä sairastuneeseen, pidetään nyt erillään muista. Kaikki ovat voineet hyvin eikä varusmiehillä ole ollut oireita. Uusia sairastumisia ei ole todettu, Immonen kertoi maanantaina iltapäivällä. Hänen tiedossaan ei ole, saapuiko sairastunut varusmies varuskuntaan linja-autolla.

-Mikäli muilla varusmiehillä ilmenee oireita, heidät testataan heti. Mikäli testin tulos on positiivinen, tilanne kartoitetaan ja tehdään tarvittavat toimenpiteet päällikkölääkärin päätöksellä, Immonen kertoo menettelytavoista.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ