Etelä-Uusimaa

Koulukiusatusta tähdeksi


-Isäni äiti väittää aina tienneensä, että minusta tulee joskus esiintyjä. Koulukiusaamisen lannistamana luulin, ettei minusta ole mihinkään, mutta muutama vuosi sitten tulevaisuuden toive alkoi hahmottua mielessäni. Voice of Finland on auttanut löytämään oman identiteettini, Jessica Tünn sanoo.

Vähänpä tiesi Jessica Tünn hakiessaan The Voice of Finland-ohjelman uusimmalle kaudelle, että valikoituisi tuhannesta hakijasta aina 16 parhaan laulajan joukkoon ja live-lähetyksiin asti. Tässä sitä kuitenkin nyt ollaan: Jessica veti kivenkovan live-vedon torstaina Logomossa laulamalla Alanis Morrisetten ”Ironic”-kappaleen saaden yleisöltä ja tuomareilta raikuvat aplodit.

Miltä tämä kokemus kokonaisuudessaan tuntuu?

-Epätodelliselta. Kulkemani matka siitä hetkestä, kun ensimmäistä kertaa astuin lavalle, on ollut upea. Olen kokemuksesta kiitollinen ja itsestäni ylpeä. Niin harva saa kokea elämässään jotain näin erityistä.

Näin kertoo artisti, joka The Voice of Finland-matkan alussa kuulemma hermoili ja välillä jännitti tosissaan.

-Edelleen juuri ennen lavalle astumista vatsassa tuntuu, mutta kun saan aloittaa laulamisen, jännitys häviää, Jessica sanoo.

Heittäytyminen musiikin vietäväksi on kannattanut, sillä Jessicalle on sadellut tuen osoituksia, myös kotikaupungista.

-Olen asunut Raaseporissa koko ikäni ja yhteisöllisyys on minulle tärkeää. On upeaa jos olen esiintymisilläni tuonut pieneen kaupunkiimme positiivista fiilistä. Varsinkin nyt, kun maailmassa tapahtuu myös paljon negatiivista.

Jessica on yllättynyt, miten monet ovat tunnistaneet ja tsempanneet häntä. Se on upeaa, jopa silloin kun sitä itse vähiten toivoo, eli meikittä kotivaatteissa kaupassa piipahtamassa.

Kuten julkkiksilla tapaa olla, saa erityisesti netissä osakseen väistämättä myös ikävää kommentointia. Jessicaa mollattiin suomenruotsalaisuutensa takia.

-Alkushokin jälkeen ymmärsin, että paras tapa reagoida on pitää pää pystyssä ja rokata täysillä myös seuraavalla viikolla, hän sanoo.

Nykyään Jessica kertookin saavansa voimaa myös negatiivisesta palautteesta, kuten aiemmista kiusaamiskokemuksistaan: nyt voin näyttää heille kaikille, että katsokaa, missä minä olen nyt! Se on voimaannuttavaa.

Jessican tie The Voice of Finlandissa päättyi torstain live-lähetyksiin. Millaiset fiilikset tästä jäi?

-Tottakai olisi ollut upea jatkaa matkaa vielä semifinaaleihin, mutta mukana olevat kilpailijat ovat niin kovaa tasoa, että tämäkin saavutus ylitti jo villeimmätkin unelmani. Voitti heistä kuka tahansa, koen että hän on sen ansainnut. Ja tärkeintä on, että tiedän antaneeni kaikkeni. Voin siis levollisin mielin olla ylpeä itsestäni, Jessica sanoo.

Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

-Toivon, että matkani The Voice of Finlandissa olisi alku jollekin suuremmalle, ja että tämä avaisi minulle ovet musiikkimaailmaan. Olen valmis tekemään töitä vielä enemmän. Viiden vuoden päästä toivon ehdottomasti, että tekisin uraa musiikin parissa. Mutta nyt eletään hetkessä, ja nautitaan tästä kokemuksesta täysillä, hän sanoo.

Sole Garghentino-Nygård

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ