Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Konstrundan avaa taas ateljeet ja työhuoneet


Poikkeusvuosi koetellut kovalla kädellä

Vuoden 2020 Konstrundan-taidetapahtuma järjestetään taas tulevana viikonloppuna 12.-13. syyskuuta. Projektijohtaja Martina Lindberg kertoo, että Länsi-Uudeltamaalta tapahtumassa on tänä mukana vuonna noin 20 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa akselilla Hanko-Karkkila.

Läntiseltä Uudeltamaalta mukaan ovat ilmoittautuneet inkoolainen Hans-Christian Berg, raaseporilaiset Panu Ruotsalo, Juhani Krappe, Kirsti Doukas ja Kristian Saarikorpi, Karin Widnäs, Maria Meller ja Larson Österberg sekä hankolaiset Isabella Cabral, Malin Ahlsved ja Sandra Kantanen.

Tämän vuoden Konstrundan on järjestyksessä 13:s. Mukana on kaikkiaan lähes 300 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa, jotka avaavat työtilojensa ovet yleisölle teemapäivinä. Osallistujia on Hangosta Inariin ja Eckeröstä Lappeenrantaan.

-Vaikka pyrimme tavoittamaan jopa 15.000 kävijää, määrä jakautuu lähes 200 kohteeseen koko viikonlopun aikana, joten kyse ei ole suurista väkijoukoista. Kaikkia vierailijoita kehotetaan kuitenkin pitämään etäisyyttä toisiinsa ja noudattamaan muita ajankohtaisia suosituksia vierailukohteissa, Lindberg opastaa.

Tapahtumaan liittyy taas lapsille tarkoitettu ”Taiteen perjantai” 11. syyskuuta. Konstrundan esittelee luovan alan ihmisiä, jotka työnsä kautta rikastuttavat yhteiskuntaa monella eri tavalla.

-Se tarjoaa lisäksi luontevia ja arvokkaita tapaamisia, joissa taiteilijat, käsityöläiset ja muotoilijat voivat kertoa työstään ja keskustella siitä yleisön kanssa, Lindberg sanoo.

Kuluvan vuoden koronahaasteet ovat koetelleet luovaa alaa kovalla kädellä.

-Siksi olisi toivottavaa, että tuemme myös paikallisia luovia toimijoita ostamalla suomalaista taidetta ja käsityötä. Näyttelyitä ja messuja on peruttu, mikä on merkinnyt suuria taloudellisia menetyksiä alan yrittäjille, Lindberg mainitsee.

Konstrundan-tapahtuman perumisen varalta siihen osallistuvien tekijöiden toivottiin tekevän itsestään lyhyet esittelyvideot, jotka tulevat nähtäville tapahtuman nettisivulle.

Järjestäjät toivovat, että muutkin lähettävät videonsa heille, sillä niiden avulla voi tutustua virtuaalisesti myös pidemmällä oleviin taidetapahtuman osallistujiin.

Länsi-Uudellamaalla taiteilijoiden alueellisena yhteyshenkilönä toimii Jani A. Purhonen. Konstrundan-tapahtuman järjestää Åbolands Hantverk rf.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ