Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Kirjakekkereillä taas nimekkäitä kirjailijoita


Ajankohtaisella rohkeus-teemalla

Koko perheen kirjallisuusfestivaali Kirjakekkerit järjestetään Pohjan kirjastossa lauantaina 12. syyskuuta. Tämän vuoden tapahtuma on järjestyksessään kahdeksas ja tapahtuman teema on rohkeus.

-Emme viime syksynä kevään tapahtumaa suunnitellessamme voineet aavistaakaan, kuinka erityisen ajankohtainen teemamme olisi tänä vuonna. Jouduimme monen muun tapahtumajärjestäjän tapaan perumaan kevään Kirjakekkerit, mutta nyt järjestämme tapahtuman syksyllä hieman supistetulla ohjelmalla huomioiden viranomaisten suositukset, tapahtuman tuottaja Sirpa Huusko kertoo.

-Kulttuurialan ammattilaiset ovat todella tiukoilla ja meidän on kehiteltävä uusia tapoja toteuttaa tapahtumia laadukkaasti ja turvallisesti. Pidemmän päälle ei ole kestävä ratkaisu vain siirtää tai perua tapahtumia. Kysymys kuuluukin, kuinka paljon rohkeutta meillä on varaa jättää käyttämättä, Huusko pohdiskelee.

Kirjakekkereillä on mukana jälleen nimekkäitä kirjailijoita. Pitkän linjan poliitikko, Suomen ensimmäinen EU-komissaari ja Suomen pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen on paikalla kello 11 sekä musiikkitieteilijä ja kirjailija Minna Lindgren kello 12. Finlandia-palkintoehdokkaat Aapo Roselius ja Riikka Ala-Harja ovat paikalla kello 13 ja 14. Heitä haastattelee Pohjan kirjastossa kulttuuritoimittaja Pia-Maria Lehtola. Paikalla voi myös ostaa kirjoja signeerauksilla.

Lapsille on ohjelmaa porrastetusti. Kirjastossa on nukketeatteriesitys Alin aarre kello 9.30. Pohjan kirkonkylän kyläyhdistys ja Pohjankurun koti- ja kouluyhdistys järjestävät ohjelmaa nuorille nuorisotilassa kello 9.30-15. Ohjelmassa on myös Kierrätyskirja-onnenpyörä ja Oma kotikylä-runokilpailu. Raaseporin kirjastoauto täyttää 10 vuotta ja juhlistaa merkkipäiväänsä Kirjakekkereillä kello 10-12.

Raaseporin suomenkielisen kulttuuriyhdistyksen Raasu ry:n puheenjohtaja Jorma Saaristo iloitsee Kirjakekkereiden saamista avustuksista ja tuesta sekä pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Yhdistys vastaa tapahtuman järjestelyistä yhteistyössä Raaseporin kulttuuritoimiston, Karjaan kirjaston ja Västnyländska kultursamfundet/Luckan Raseborgin kanssa. Mukana on myös useita yksityisiä tukijoita.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ