Lindholmin rallivoitto valui soraan, Dahlqvist kovassa krossivireessä


Raoul Dahlqvist sai tyytyä finaalissa neljänteen starttiruutuun, mutta teki vaikutuksen komeilla ohituksillaan ja ajoi toiseksi.

GRX-tiimin Emil Lindholmilla oli viikonloppuna tukeva ote voitosta Italian Citta di Arezzo-Valtiberina-rallista, mutta tekniikan pettäminen suisti inkoolaiskuskin keskeytykseen. Rallicrossia runttaava Raoul Dahlqvist puolestaan jatkoi hyviä otteitaan RallyX Nordic-sarjassa, jonka toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Ruotsin Arvikassa.

Voitot kiertävät

Saapasmaan sorarallimestaruussarjaan kuuluva kilpailu sujui pitkään Lindholmin ja Mikael Korhosen nuottien mukaan, kun Skoda-kaksikko kellotti lauantaina kolme pohja-aikaa neljällä erikoiskokeella ja jatkoi sunnuntaina voittamalla kaksi ensimmäistä etappia.

Miehillä oli ennen viimeistä erikoiskoetta 15 sekunnin johto, mutta sitten kävi kalpaten. Siirtymäosuudella moottori ei enää vastannut kaasuun ja hanskat lyötiin tiskiin.

-Todellakin huonoa tuuria ja jotenkin nämä voitot nyt kiertävät minua. Jos en itse tee virhettä, niin tekniikka hajoaa. Automme kulki vain 15 km/h ja vaikka pääsimme viimeiseen huoltoon, niin vikaa ei paikallistettu. Ajoimme huollosta noin 1,5 kilometriä ja kun vauhti ei vieläkään noussut, niin päätimme keskeyttää. Emme olisi ehtineet ajoissa pikataipaleen lähtöön saati sen maaliin, Lindholm harmitteli tiedotteessa.

Hän reissasi Korhosen kera Firenzestä suoraan Latvian Riikaan, missä ajetaan viikonloppuna EM-sarjan pisteistä.

-Latviassa sorateiden pinta on erilainen kuin Italiassa, mutta tiedämme nyt, että kovalla sorapinnalla renkaamme toimii erinomaisesti. Tiet Latviassa ovat profiililtaan Suomen kaltaisia, korkeuseroja ei tosin ole yhtä paljon, Lindholm tiesi.

Kiivasta kamppailua

Pohjankurun päristelijä Raoul Dahlqvist viihtyi Crosskart Junior-sarjan kärkikahinoissa avausnäyttämöllä Höljesissä eikä suostunut nytkään nöyristelemään.

Karsintalähdöissä ruotsalaiskuskit olivat vielä etevämpiä, ja Dahlqvist sai tyytyä finaalissa neljänteen starttiruutuun. Finaalissa hän kävi kuitenkin päälle kuin yleinen syyttäjä ja teki vaikutuksen komeilla ohituksillaan. Dahlqvist sijoittui toiseksi Alex Gustafssonin jälkeen. Gustafsson kuvaili kärkikamppailua sarjan kotisivuilla:

-Kävin tiukan taistelun Raoulia vastaan. Luulin jo tehneeni hyvän liikkeen ja karistavani hänet, mutta hän vain hyökkäsi uudestaan. Lisälenkkini ei ollut mitenkään hyvä, joten yllätyin päästessäni takaisin johtoon Raoulin lisälenkin jälkeen. Olen ajanut tällä radalla 6-vuotiaasta asti, joten tunnen sen hyvin.

Gustafsson on kokonaistilanteen kärjessä, mutta vain kaksi pistettä Dahlqvistia edellä. Päätöstapahtuma on Tanskassa syyskuun alussa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ