Etelä-Uusimaa

BK:lle kävi kylmät


Jalkapallopelien voittaminen alkaa saada BK-46:ssa mahdottomia piirteitä, kun millään ei mene miesten Kolmosessa kuparinen rikki. Keskiviikkona tilaisuus oli suorastaan kultainen, mutta niin vain kuivahtivat karjaalaiset kotikentällään kahden maalin keulilta 2-2 (2-0)-tasapeliin Helsingin Palloseuraa vastaan. 5/17 ottelun jälkeen BK kärvistelee lohkonsa putoamisviivan päällä, takanaan ainoastaan Tikka, POHU ja vielä vaisummin aloittanut EIF Akademi.

BK:lta nähtiin keskiviikkona kauden parasta peliä ensimmäisen 45-minuuttisen aikana ja joukkue oli kuin uudestisyntynyt edellisen EsPa-ottelun räpiköinnistä. Valmennuksen tekemät muutokset piristivät otteita ja 4-1-4-1-tuoksuinen muodostelma tepsi tehokkaasti. Joukkue pyrki rakentamaan peliä maltilla maata pitkin hätäisten norsupallojen sijaan ja yli-innokas höntyily oli korvattu kompaktimmalla puolustustyöskentelyllä.

Lucas Mondino oli nostettu keskuspuolustuksesta keskikentän pohjalle ja hän muodosti sulavan akselin yläpuolellaan liikkuneen Kristoffer Ammondtin kanssa. Tässä kaksikossa BK:lla on pelintekovoimaa täydentämään Otto Enbergin ja Alex Malmbergin johtamaa rouhimista. Ammondt osui avausjaksolla vedollaan tolppaan ja hän hankki ja antoi Rasmus Skoogin 2-0-maaliin johtaneen vapaapotkun. 18-vuotiaalla Ammondtilla on joukkueesta paras kosketus palloon ja hänen tulee jatkossakin saada roolia ylemmällä keskikentällä hyökkäysten edistäjänä.

Sama virsi

Kotijoukkueen olisi pitänyt maalata jo ensiminuuteilla, mutta kärkeen istutettu Joonas Siltala onnistui jotenkin pupeltamaan puskunsa ohi, vaikka edessä vartoi tyhjä rysä. Maalintekoon tarvittiin jälleen Alexi Punoa, joka Mondinon keskityksestä lakaisi pallon takanurkkaan ja tempaisi kauden kolmannen kaappinsa. Maalivahti Jere Jauhiainen torjui pari HPS:n hätistelyä, mutta tappioitta pelanneet ”vihreät jääkärit” eivät hirmuisesti vaaraa avausjaksolla aiheuttaneet.

Toisella puoliskolla peli ei ollut enää yhtä hyvin BK:n näpeissä, vaikka paikkoja oli lisämaaleihinkin. Omassa päässä ei oltu enää yhtä tarkkoja ja 56. minuutilla Enberg työnsi rankkarin arvoisesti Roope Auvista selästä. Emil Asp potkaisi pilkun pömpeliin, mutta isännät näyttivät silti pitävän pintansa. Kunnes 90. minuutilla Valtteri Marttisen kuti otti kimmokkeen BK-puolustajasta ja liiteli ohi voimattoman Jauhiaisen.

BK menetti tällä kaudella kolmannen kerran johtoaseman tasapeliksi toisella jaksolla ja EsPa-ottelussa maaliton tasapeli vaihtui viime metreillä 0-2-tappioon. Loppuvihellyksen jälkeen nurmelta kuuluikin kitkerää karjaalaiskommenttia: ”Joka pelissä sama juttu, valumme toisella jaksolla liian alas. Totta kai vastustajat tekevät silloin maaleja!”

Kommentit eivät jääneet siihen, vaan loukkaantumisen takia katsomossa istunut, mutta vaihtopelaajien joukkoon merkattu Mergim Bushi sai solvaavasta kielenkäytöstä punaisen kortin. Huonosta käytöksestä raportilla uhkailleen erotuomari Mikko Mörön panos ei BK-laisia miellyttänyt ja mies sai kuulla kunniansa. Enberg sai rikkeistään kaksi keltaista lappua ja lensi punakortilla loppuhetkillä ulos, joten kovaotteinen kapteeni on sivussa ensi perjantain LPS-vieraspelistä.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ