Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Pohjassa tapon yritys ja törkeä pahoinpitely


1990-luvulla syntynyttä naista puukotettiin ja 1950-luvulla syntynyttä miestä pahoinpideltiin Pohjan keskustassa maanantaina. Tekoja tutkitaan tapon yrityksenä ja törkeänä pahoinpitelynä. Tapahtumien kulku tarkentui esitutkinnan edetessä jo tiistaina.

Hätäkeskus sai ilmoituksen pahoinpitelystä hieman ennen kello viittä iltapäivällä. Uhria oli lyöty päähän kuorman sidontaliinan kiristykseen käytettävällä osalla, joka painaa noin neljä kiloa. Metalliesine oli anastettu viereisestä kuorma-autosta. Miehen vammat vaativat hoitoa, mutta hän kotiutui sairaalasta jo samana päivänä.

-Pahoinpidelty mies oli ollut Pohjan apteekin edustalla, kun häneltä oli tultu kysymään savukkeita. Mies oli vastannut kieltävästi, koska hänellä ei ollut savukkeita. Tämän jälkeen rikoksesta epäilty raivostui ja löi asianomistajaa metalliesineellä pään ja selän alueelle, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholm tiedotti tiistaina. Poliisin mukaan vaikuttaa siltä, että uhri ei tuntenut tekijää entuudestaan.

Rikoksesta epäilty poistui Pohjantien varrella sijaitseviin kerrostaloihin. Poliisipartion saapuessa pihaan mieshenkilö oli tullut poliisia vastaan. Kerrostaloasunnosta löytyi nainen, joka oli saanut vakavia vammoja puukon iskuista. Nainen toimitettiin Meilahden sairaalaan, jossa hänet on leikattu. Poliisilla ei ollut vielä tiistaina tarkempaa tietoa naisen tilasta.

-Puukotetun naisen lisäksi asunnossa on ollut mies ja nainen. Heidät ja pihalle tullut mies otettiin kiinni rikoksesta epäiltyinä, Sjöholm tiedottaa.

Kiinniotetut ovat paikkakuntalaisia ja kantasuomalaisia. Yhtä heistä epäillään myös puukotusta edeltäneestä törkeästä pahoinpitelystä. Sjöholmin mukaan päihteet saattavat liittyä tapaukseen. Epäillyt tavoitettiin alle tunnissa. Poliisi ei ole vielä kertonut epäiltyjen syntymävuosia. Työtä jatkettiin teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla.

Päivitetty 11.2.2020 klo 13:25
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ