Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Öljyvahinko Inkoossa


Fagervikin merialueella Inkoossa havaittiin perjantaina aamupäivällä öljyvahinko. Ilmoitus tuli hätäkeskukseen kello 11 aikaan.

Öljyä oli levinnyt pinta-alaltaan noin 300 x 500 metrin eli peräti 15 hehtaarin kokoiselle alueelle. Öljyvahinko luokiteltiin keskisuureksi.

Pelastuslaitos aloitti öljyntorjunnan ja jatkoi toimintaa vielä iltapäivällä, jolloin öljypäästön aiheuttaja ei ollut vielä tiedossa, ja asian selvittämistä jatkettiin, pelastustoiminnan johtaja, päivystävä palomestari Niko Mättö tiedotti.

Onnettomuusalueella työskenteli neljä pelastuslaitoksen yksikköä ja lisäksi merivartioston kalustoa. Viranomaiset pyytävät välttämään liikkumista alueella. Ympäristövahingon laajuutta ei ole vielä arvioitu.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ