Etelä-Uusimaa
Lue torstain näköislehti maksutta

Uusi silta avattiin ajoneuvoliikenteelle


Mukavasti mahtuu. Karjaan uusi silta, jonka käyttöönottoa on odotettu paikkakunnalla kuin kuuta nousevaa, avattiin ajoneuvoliikenteelle torstaina iltapäivällä.

Odottavan aika on pitkä ja hyvää kannattaa odottaa – ja mitä kaikkia muita sanontoja niitä nyt olikaan. Kuin kuuta nousevaa on Karjaalla ainakin odotettu uuden ratapihan ylittävän sillan avautumista ja näin kävi viimein torstaina iltapäivällä.

Moni autoilija kävi kyttäämässä tilannetta ja puomien poistumisen ajankohtaa pitkin päivää. H-hetki koitti hieman ennen kello kahta, kun liikennemerkit oli saatu asennettua ja liikenteelle pakolliset viimeistelyt valmiiksi. Liikenne oli heti vilkkaanpuoleista, kun Kiilan puoli yhdistyi taas Karjaan keskustaan lyhyemmällä yhteydellä.

Ajokaistojen leveys näytti riittävän vallan mainiosti ajoneuvojen kohtaamisiin. Tarkkana kannattaa kuitenkin olla, sillä keskustan suuntaan ajettaessa sillalta tulevalla on väistämisvelvollisuus matkakeskuksen alueelta tulevalle liikenteelle. Alueella on myös kielletty ajosuunta- ja kääntyminen kielletty -merkkejä, sekä kaksi ajokaistaa sillan kaupungin puoleisessa päässä, mikä saattaa haastaa autoilijoita.

Työpäällikkö Jussi Tukeva huomauttaa, että siltatyömaa ei ole vielä lopullisesti valmis, vaan töitä jatketaan vielä. Liikennemerkintöjä täydennetään vähitellen ja matkakeskusalueen varustuskin täydentyy vielä, kun paikalleen saadaan roska-astiat, penkit, pysäkkikatos ja infotaulut toimitusaikatauluista riippuen.

Tukeva kertoo myös, että sillan Kiilan puoleiseen päätyyn rakennetaan katutasolta asematasolle uudet portaat. Aiemmin ne kulkivat rautatieasemarakennuksen puolella, uudet tehdään toiselle kantille eli veturitallin puoleiseen rinteeseen. Toimitustaan odottavat hissit valmistuvat sillalle näillä näkymin vasta tammikuun lopussa.

Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ