Etelä-Uusimaa
Lue sunnuntain näköislehti maksutta

Pöytätenniksessä paikallispöhinää


Isäntä ja vakiovieraat. Stefan Söderbergin (vas.) pingishallista on tullut Räsästen poppoolle kuin toinen koti. Takana Elmo ja edessä lapset Veera ja Joona. Veera pelaa tällä kaudella HIK:n 5-divarin joukkueessa.

2-divarin turnaus Karjaalla

Pöytätenniksen 2-divisioonassa tullaan tällä kaudella näkemään tukku toverillisia, mutta silti tulikivenkatkuisia lyöntejä. Hyvin toisensa tuntevat Hangon HIK ja Karjaan BF-78 ovat kansoittaneet sarjan C-lohkon ja ottavat tulevana lauantaina toisistaan mittaa ensimmäisessä turnauksessa Karjaan pingishallissa. HIK pelaa lohkossa kahdella joukkueella, kun kakkosremmi sai seurakseen myös edustusmiehistön.
HIK:n ykköstiimi pelasi monta vuotta 1-divarissa ja kävi jopa liiganousun porteilla, mutta pudottautui viime kauden jälkeen tasoa alemmas. Konkarikolmikko Christian Mattsson-Juha Äänismaa-Tero Penttilä on joukkuetta kannatellut ja kun neljäs veteraani Jouni Flemming putosi pelistä pois, trio ei jaksanut enää vastata 1-divarin vaatimuksiin.
-Junioreista Turo Penttilä ja Joona Räsänen ovat jo valmiita astumaan esiin, mutta 1-divari olisi ollut heille vielä liian kova paikka, joten he saavat kasvaa 2-divarissa ja voimme täällä alustaa nousua takaisin ylemmäs, ykkös- ja kakkostiimissä mailaa heiluttanut Elmo Räsänen kertoo.
HIK:n ykkösessä pelaavat edelleen Mattsson, Äänismaa ja Tero Penttilä sekä hänen poikansa, hurjasti kehittynyt 13-vuotias Turo. Kakkoskoplassa iskevät Elmo Räsänen ja hänen 15-vuotias poikansa Joona sekä Teron veli Tomi Penttilä ja Claus Karlsson. Turussa asuva Karlsson on aiemmin edustanut Hikkeniä ja palaa nyt sinikeltapaitoihin.
HIK:n ykkösjoukkue saa kantaa lohkossa suosikin viittaa, kun taas kakkonen yrittää alkusarjasta neljän parhaan joukkoon. Lohkossa on kahdeksan joukkuetta, joista neljä parasta jatkaa ylempään loppusarjaan.
-Sinne pitäisi päästä, jotta voisi olla sarjapaikastaan varma. Muuten joutuu taistelemaan alemmassa loppusarjassa säilymisen puolesta. Neljän joukkoon yltäminen vaatii meiltä kyllä tosi hyvää onnistumista, Räsänen sanoo.

Vanhat velmut vs. nuoret hurjat

BF-78 on pelannut 2-divarissa pienen ikuisuuden ja se luottaa vielä naapuriaankin kovempaan kokemukseen. Kohta kuudenkympin kieppiä lähestyvät Stefan ja Roger Söderberg ovat edelleen paljon vartijoina ja 1983 syntynyt ”junnu” Patrik Palmgren lyö sekaan nuoruuden intoa.
Sarjapelejä päästään pelaamaan ensimmäisen kerran Stefan Söderbergin rakennuttamassa hienossa hallissa ja BF kohtaa lauantaina molemmat HIK:n joukkueet. Stigansa soppaan upottavat myös vierailijat Turun Pyrkivä, TIP-70/7, PT Espoo/5 ja Kosken Kaiun kaksi ryhmittymää.
Etenkin HIK-BF -ottelussa paikallinen mielenkiinto kohoaa, kun joukkueiden pitkäaikaiset ykköspelaajat Söderberg ja Mattsson ottavat yhteen. Mattsson kun ei ole koskaan onnistunut Söderbergiä päihittämään.
-En ole edes ajatellut, että meillä on tällainen historia. Varmasti Mattsson haluaa minut voittaa, mutta niin haluavat kaikki muutkin, Söderberg tietää. Vanhalla mestarilla on ollut selkävaivaa ja tenniskyynärpäätä riesana, mutta hän lupasi olla ainakin ”jonkinlaisessa” pelikunnossa lauantaina.
Jännä on myös nähdä se, kuinka HIK:n juniorit pystyvät laittamaan kapuloita karjaalaiskonkareiden rattaisiin.
-Junnut pitävät kovaa tempoa ja kyllä siinä kiire tulee. Me yritämme pelata kierteillä ja höynäyttää heitä, Söderberg ennakoi.
-Jos konkarit lähtevät tempopeliin mukaan, niin voi käydä kylmät. Mutta he pyrkivät varmasti hidastamaan peliä, ottamaan vauhtia pois, Räsänen uumoilee. Hän on viihtynyt lapsiensa Joonan ja Veeran kanssa uudessa hallissa ahkerasti kesän aikana, perhe kun asuu Karjaalla.
-Halli on avannut ihan uusia näkymiä harjoitteluun. Eihän meillä muuten olisi ollut kesällä paikkaa, mihin mennä. Nyt olemme olleet täällä 4-6 kertaa viikossa ja leirit päälle, Elmo sanoo.
Joona haastaa isänsä pöydällä jo ihan tosissaan ja Räsästen harjoituksia seurannut Söderberg aavistaa mitä tuleman pitää.
-Jos kehitys jatkuu tällaisena, niin vuoden päästä hän voittaa meidät kaikki. Joona on kaiken lisäksi vasenkätinen, se on aina paha, hallin herra ja hidalgo toteaa. Lauantain sarjapelit alkavat kello 10 HIK-joukkueiden välisellä otatuksella. Sen jälkeen lyödään HIK/2-BF ja sokerina pohjalla odottaa HIK-BF.

Kuva:
Isäntä ja vakiovieraat. Stefan Söderbergin (vas.) pingishallista on tullut Räsästen poppoolle kuin toinen koti. Takana Elmo ja edessä lapset Veera ja Joona. Veera pelaa tällä kaudella HIK:n 5-divarin joukkueessa.
Etelä-Uusimaa

ILMAINEN
NÄYTÄ